woensdag 9 juli 2008

Klein mysterie 3c - Meer straatnaambordenraadselen (1)

Ze zijn me inmiddels dierbaar geworden, de Horster straatnaamborden. Voorheen nooit enige acht op geslagen, nu een dankbaar thema voor mijn weblog. Hoe meer ik me erin verdiep, hoe meer foto’s ik vergelijk en hoe meer situaties ik bekijk, hoe meer ongerijmdheden ik ontdek. Maar ik wil ook verder, er zijn warempel nog wel meer, anderssoortige kleine mysteries te ontdekken. Dus ik wil de straatnaamborden zo langzamerhand gaan loslaten – met pijn in het hart, dat wel. Daarom stip ik hier in het kort nog enkele straatnaambordenmysteries aan, zonder dat ik ze op dit moment verder uitwerk.

1. Waarom zou de straatnaam bij sommige borden in een en dezelfde straat soms op één regel en soms op twee regels staan?


2. Waarom zouden er verschillen zijn in de schrijfwijze van dezelfde straatnaam?3. Waarom zou een en dezelfde straatnaam soms op twee verschillende manieren worden afgebroken?

4. Waarom zou in sommige naar personen vernoemde straten op de ene plaats de toelichtingsregel ontbreken en op de andere plaats niet?

5. Waarom zou het ene bord blauwer zijn dan het andere?

6. Waarom zou op veel t-splitsingen het straatnaambord tegenover het begin van de straat (aan de andere zijde van de weg dus) hangen

en niet – zoals me logischer lijkt – aan het begin van de straat?

1 opmerking:

  1. ha Wim ,

    Je hebt in ieder geval een trouwe fan, Mart wees me gisteravond op je weblog. Ik geniet van je stukjes en verbaas me met je mee.
    Ben nu al van mening dat je door moet gaan ik denk dat er voor jaren stof is en anders vanzelf zal ontstaan. De gemeente wordt tenslotte steeds groter.


    groet Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen