maandag 18 augustus 2008

Top 5 – Nog in gebruik zijnde Horster kassahuisjes

Het kon niet uitblijven: mijn top 5 van nog in gebruik zijnde Horster kassahuisjes. Van niet meer in gebruik zijnde Horster kassahuisjes valt jammer genoeg geen top 5 te maken; het enige dat ik ken (maar dan ook héél goed - Miskend monument; requiem voor een kassahuisje kan nog altijd bij mij worden besteld), stond oorspronkelijk bij sportpark De Oude Lind en is tien jaar geleden verplaatst naar sportpark Ter Horst.Het viel trouwens nog niet mee om een top 5 samen te stellen: de Horster kassahuisjes blinken uit in saaiheid, functionaliteit en zakelijkheid. Desalniettemin:

1. Om elke schijn van partijdigheid te vermijden niet Wittenhorst maar Meterik op 1. Vooral vanwege het vele glas. Als de inners van het entreegeld hier met hun rug naar de betalenden zouden gaan staan – ze doen het uiteraard niet! – zouden ze vanuit hun hokje zelfs de gebeurtenissen op het hoofdveld kunnen volgen.Aardig detail: het kassahuisje fungeert tevens als brievenbus.
2. De dubbele kassahuisjes verlenen de entree van sportpark Ter Horst onmiskenbaar allure. Ook pluspunten voor de in de dakrand verwerkte clubkleuren van Wittenhorst en de overstekende luifel (de foto dateert uit 1998 maar iets wezenlijks is er niet aan veranderd).
3. Zie nummer 2, alleen hier in Melderslo geen dubbele kassahuisjes. Door het gebruik van MBI-blokken ogen de huisjes van Melderslo en Wittenhorst moderner dan de in baksteen opgetrokken kassahuisjes in America, Hegelsom en Meterik.
4. Degelijkheid ten top in Hegelsom, maar door het glas maakt het tenminste nog een gastvrije indruk.
5. Het kassahuisje als onneembare vesting in America. Je zou bijna gaan vermoeden dat hier handelingen plaatsvinden die het daglicht niet kunnen velen.
Ter compensatie van alle Horster saaiheid, functionaliteit en zakelijkheid, ook nog een internationale top 5 van kassahuisjes:

1. Adolf Jäger Kampfbahn, Hamburg:
2. Allianz Arena, München:
3. San Siro, Milaan:
4. Jahn Kampfbahn, Kaldenkirchen:
5. Stadio Pier Luigi Penzo, Venetië:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten