maandag 4 mei 2009

Klein mysterie 72 – Parkeergarage

Voor de aardigheid weer eens een quizje. Waar heb ik deze foto’s gemaakt?a. bij de kerncentrale in Borssele;
b. bij de Bijlmerbajes in Amsterdam;
c. bij paleis Huis Ten Bosch in Den Haag;
d. bij de parkeergarage van De Librije in Horst.

U dacht toch niet werkelijk dat ik het hele land door ga rijden op zoek naar door honden bewaakte objecten? Dus inderdaad, d. is het juiste antwoord. Lastiger te beantwoorden is de vraag waarom bewaking van de parkeergarage van De Librije met honden noodzakelijk is. Of zelfs waarom überhaupt bewaking nodig is. Ik kan eerlijk gezegd geen zinnig argument bedenken. Horst staat toch niet bekend als broeinest van criminaliteit? En Horst heeft toch geen zwervers die de parkeergarage mogelijk als slaapplaats zouden willen gebruiken? Wie betaalt dat trouwens allemaal, die bewaking met honden? Er zal toch geen gemeenschapsgeld mee gemoeid zijn, mag ik hopen? Ik kan me daar behoorlijk over opwinden, ja. Het is dat de zaak wordt bewaakt met honden, anders had ik die wanstaltige (want dat zijn ze tot overmaat van ramp ook nog) gele gelamineerde vellen daar allang van de ramen en deuren gerukt.

Nu ik toch bezig ben: aan de borden boven de in- en uitgang valt ook al weinig esthetisch genot te beleven. (Voor de iets minder goede verstaander: de vorige zin is een understatement). Ik zou graag eens een hartig woordje willen spreken met de ontwerper. Uit ervaring weet ik dat vormgevers nooit iets ‘zomaar’ doen, dus ik ben benieuwd naar zijn of haar motieven om de borden te ontwerpen zoals ze zijn ontworpen. Ik kan u wel verzekeren dat hij of zij van goeden huize zal moeten komen om me mee te krijgen in zijn of haar visie. Wat is zo’n weblog eigenlijk toch geschikt om een hoop agressie van je af te schrijven! Toen ik aan dit stukje begon, zat ik nog vol adrenaline, terwijl ik er nu heerlijk ontspannen een einde aan ga breien. Dat doe ik door er op te wijzen dat dat uitgangsbord in al z’n afzichtelijkheid ook iets bijzonder komisch heeft. Twee inrijverbodsborden én het woord ‘uitgang’ in koeienletters – en dan toch aan de buitenkant waarschuwen dat de maximale doorrijhoogte twee meter bedraagt. Om je te bescheuren.

1 opmerking:

  1. Wat me ook komisch lijkt dat je bij de uitgang gewaarschuwd wordt voor de hond die nog steeds aan je broek hangt, terwijl je gas probeert t geven.

    BeantwoordenVerwijderen