zondag 28 juni 2009

Top 5 – Desolate Horster banken

Op 1 de voormalige ING-bank:En nu weer even serieus: dat viel dus nog helemaal niet mee, het samenstellen van een top 5 van desolate Horster banken. Horst zorgt goed voor z’n banken, is mijn voorzichtige conclusie na een week intensief speurwerk. Misschien had ik mezelf ook wat langer de tijd moeten gunnen. Want het ontbreekt Horst aan veel, maar beslist niet aan banken. Edoch: beloofd is beloofd, dus hierbij mijn top 5 (waarbij ik niet uitsluit dat die de komende tijd nog verandering ondergaat):

5. Elsbeemden (tipgeefster bedankt!)en VenlosewegEigenlijk meer idyllisch dan desolaat. Toch zit het niet echt lekker met die takken in je rug.

4. bij rotonde Meldersloseweg – Witveldweg en bij rotonde Westsingel – StationsstraatDesolaat betekent volgens Van Dale zowel ‘troosteloos’ als ‘in ontredderde, zeer verwaarloosde toestand verkerend’. Banken bij rotondes zou ik per definitie als ‘troosteloos’ willen omschrijven.

3. VossenheuvelEen Geheimtip zouden onze oosterburen zeggen, deze bank bij het op 21 maart 1996 door leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeenten Horst en Sevenum aangeplante bos (herinnert u het zich nog?) aan de doodlopende Vossenheuvel.

2. hoek Jacob Merlostraat – MolenstraatHet smerige bankje, de lullige struikjes, het schreeuwerige informatiebord, de eeuwige paaltjes, de molensteen die alleen ingewijden als zodanig zullen herkennen: je zou er bijna neerslachtig van worden.

1. nabij kruising Stationsstraat – HandelstraatEnige beschutting is ver te zoeken en je kijkt uit op een bedrijfsgebouw, een drukke weg of een bedrijfsgebouw. En toch, en toch zie je er wel eens mensen zitten. Gisterochtend bijvoorbeeld nog, een oude bekende zelfs:
Buiten mededinging: Kasteelse BossenDesolater tref je ze niet aan. Maar wat ik ook allemaal tegen heb op de Kasteelse Bossen, het zou niet eerlijk zijn deze bank in mijn top 5 op te nemen omdat ze met het oog op de herinrichting van het gebied waarschijnlijk vrijdag van haar planken is ontdaan en misschien morgen al wordt bijgezet op het nabije kerkhof van desolate banken.

1 opmerking:

  1. Bravo!! Het zal wel opzettelijk gebeuren dat de meest desolate plekken worden geselecteerd om een bankje te plaatsen: in onze jachtige maatschappij hoor je je niet te lang op te houden en wil je toch lekker zitten, dan moet je maar naar een horeca-gelegenheid; dan wordt er tenminste nog aan je verdiend in je vrije tijd.

    BeantwoordenVerwijderen