maandag 20 juli 2009

Intermezzo – Groene golf

Is het u ook opgevallen dat Horst overspoeld dreigt te worden door een groene golf van christen-democratischen huize? Kijk nu alleen al eens naar afgelopen week.

Maandag: de CDA-afdeling Horst aan de Maas stelt haar programma en kieslijst vast voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Dinsdag: de CDA-afdeling Horst aan de Maas maakt haar programma en kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen openbaar.

Woensdag: het vanaf september te verschijnen nieuwe huis-aan-huisblad met de briljante naam Hallo Horst aan de Maas wordt gelanceerd. Wat heeft dat nu weer met een groene golf te maken? Alles! De redactie gaat bestaan uit drie personen. Van hen staan er twee op de CDA-kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen: Eric Brouwers (nummer 8) en de huidige Sevenumse CDA-fractieleider Ger Willems (nummer 21). Dus is het niet verwonderlijk dat CDA-lijsttrekker Leon Litjens twittert: ‘Net de eerste HALLO (nieuwe gratis weekblad van de nieuwe gemeente) gelezen. Ziet er erg goed uit.’

Donderdag: het Horster buitengebied zou onder druk staan? Hoe komt u erbij? In een column in De Echo van Horst steekt CDA-fractievoorzitter Elbert Joosten juist de loftrompet over ‘ons prachtige buitengebied’. Maakt u zich geen zorgen over oprukkende kassen, de dreigende teloorgang van het Brommèr of de aantasting van het Witveld, nee: ‘Geniet van ons mooie Horst aan de Maas in deze zomermaanden. We hebben het met z’n allen verdiend.’

Vrijdag: Dagblad De Limburger bericht dat de fusiegemeente Horst aan de Maas de reconstructie van het platteland nieuw leven in wil blazen. Hoewel, het is eigenlijk niet de fusiegemeente die dat wil, maar het CDA, zo blijkt verderop in het artikel. Toch zegt CDA-wethouder en -lijsttrekker Leon Litjens: ‘We zijn nu samen met Horst aan de Maas, Peel en Maas en de provincie aan het kijken hoe we de plannen voor de reconstructie versneld uit kunnen laten voeren.’ CDA-gedeputeerde Ger Driessen meldt nog dat hij dat CDA-idee wel ziet zitten. Of is het toch een Horster idee? Het danig in zijn wiek geschoten SP-raads- en statenlid Thijs Coppus weet het ook niet meer en stelt het Horster college van burgemeester en wethouders twee dagen later schriftelijke vragen.

Kunt u zich voorstellen hoe ik na zo’n week verlang naar een rood stoplicht dat de groene golf weet te stuiten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten