woensdag 26 augustus 2009

Intermezzo – Burgemeesters (1)

Limburgse burgemeesters de afgelopen dagen:

1. ‘Ik snap het rechtssysteem in dit land niet meer. Als je twee centimeter naast het fietspad fietst, kun je rekenen op een bekeuring. Als je openlijk anarchist bent en mensen angst aanjaagt die volkomen legaal spullen verkopen, krijg je geen strobreed in de weg gelegd.’ (Burgemeester Gerd Leers (CDA) van Maastricht in De Volkskrant van 24 augustus 2009 over het toestaan van een antibont demonstratie in zijn stad door de rechter.)

2. Burgemeester Jos Waals (CDA) van Venray verleent een evenementenvergunning voor stockcarraces op circuit De Peel. De Raad van State heeft in juli de milieuvergunning en het bestemmingsplan voor hetzelfde circuit vernietigd. Naar aanleiding van die uitspraak verklaarde de burgemeester toen dat er in elk geval in 2009 geen races meer op De Peel zouden plaatsvinden.

3. ‘Vandaag is een rustige dag, waarbij ik thuis wat stukken lees en telefoontjes pleeg. ’s Middags ben ik op het Wilhelminaplein wanneer daar voor het winkelende en genietende publiek, het National Saxophone Choir of Great Britain een voorproefje geeft van hetgeen zij komende zondag in het Wilhelminapark in Venlo ten gehore zullen brengen.’ (Burgemeester Kees van Rooij (CDA) van Horst aan de Maas doet op zijn weblog verslag van zijn bezigheden op 21 augustus.)

Dan nu enkele gewetensvragen: welke van deze drie burgemeesters zou u, zo mogelijk vandaag nog, vanwege verregaande stupiditeit, onmetelijke arrogantie en onuitstaanbare profileringsdrang uit hun functie ontheven willen zien (meerdere antwoorden mogelijk)? Welke van deze drie heren zou u het liefste als burgemeester hebben (één antwoord mogelijk)? Inderdaad, Horst sweet Horst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten