maandag 14 september 2009

Actualisatie – Kasteelpark (2)

Afgelopen dinsdag sprak wethouder Litjens in de gemeenteraad dan eindelijk het verlossende woord: we mogen gewoon Moelbaerenbos en Moelbaerebosblijven zeggen. Daarmee verwees hij alle geruchten van de laatste weken naar het rijk der fabelen. Want ook u had ze vast wel gehoord: de geruchten over boetes, gevangenisstraffen en excommunicatie die zouden volgen op het uitspreken van het gevreesde M-woord. Een siddering trok door Horst, daarmee zeg ik geloof ik niets teveel.Goed dat de wethouder nu klare wijn heeft geschonken. Een zondebok heeft hij intussen ook gevonden: de media. Donderdagochtend twitterde hij om 9.13 uur: ‘naamgeving-rel kasteelsche bossen is door media in het leven geroepen.’ Om 9.14 uur: ‘na toelichting in raad hoe het nu echt zit verwacht je dat het beeld wordt recht gezet. helaas.’ Om 9.19 uur: ‘jammer dat het niet meer gaat om hoor wederhoor. steeds vaker zijn media veroorzaken zij relletjes. misschien is dat het doel wel?’ En tenslotte om 9.20 uur: ‘hoe zit het met de eigen verantwoordelijkheid v media?’ Die verdomde media ook.Dat Dagblad De Limburger zaterdag alsnog berichtte over de toelichting van de wethouder op ‘hoe het nu echt zit’ met de naamgeving van het bos zal wel op toeval berusten.

2 opmerkingen:

  1. beste Wim, de media roept inderdaad de discussie op. Maar nergens lees je, ook hier niet, dat de naam Kasteelpark niet de Moelbare bos betreft maar een veel groter gebied. Door dit toe te lichten plaats je het eea in ander perspectief. Dus gemiste kans. Verder complimenten voor je weblog en inderdaad je hebt een hele slimme nicht. Gr. Leon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Leon,
    Dank voor de complimenten voor mijn weblog, dank voor de aardige woorden over mijn nicht. Zie voor een inhoudelijke reactie actualisatie kasteelpark (3)
    Wim

    BeantwoordenVerwijderen