maandag 19 april 2010

Klein mysterie 150 – Plastic hero

De plastic zakken zijn ontvangen!. Ik heb de wethouder direct gemaild.en gevraagd: Heeft U wel eens bij de buurgemeente Straelen geinformeerd en gekeken hoe dat daar met de zakken gaat? Wat is het geval. De Horster zakken zijn veel te klein! Gevolg:
1e Wegwaaien bij wind op de weg! Gevaar voor ongelukken!
2e De ophalers maken meer gooibewegingen!
3e Horstenaars kopen wellicht een te kleine houder als de wethouder er achter komt dat de zakken veel te klein zijn!
4e Alles bij elkaar kost dit de Belastingbetaler meer geld omdat de Wethouder zich onvoldoende heeft georienteerd en dit had ze kunnen doen op slechts 14 km AFSTAND!
Plastic zakken in Straelen zijn plm. 3 maal zo groot en de Ophalers worden lichamelijk echt niet meer belast. Plastic weegt haast niets en de mindere gooibewegingen zijn gunstig voor het lichaam!
Het zal je maar gebeuren: voor het eerst in je leven wethouder worden, de eerste maanden van je ambtstermijn bijna volledig wijden aan de introductie van plastic afvalscheiding, in de tweede week van april elk huishouden een informatiepakket over de afvalscheiding en twaalf afvalzakken bezorgen en dan per kerende post van een zekere meneer Rechsteiner te horen krijgen dat je het he-le-maal verkeerd doet. Het overkwam Birgit Op de Laak. Want aan haar richtte Peter Rechsteiner de e-mail waarover hij het heeft in bovenstaande, op de website van Hallo Horst aan de Maas verschenen reactie. Ik ben hoogst benieuwd hoe de wethouder zich hieruit gaat redden – áls ze zich er al uit gaat redden. Want het is verdikkeme niet mis wat ze voor de voeten krijgt geworpen. Samenvattend: de te kleine zakken veroorzaken ongelukken, leiden voor de ophalers tot een overmaat aan gooibewegingen, dwingen de Horstenaren tot de aanschaf van een te kleine maat zakhouder en kosten de belastingbetaler onnodig veel geld. Ga d’r maar aan staan! Ik zou er als neo-wethouder toch een beetje minder rustig van gaan slapen. Voor je het weet heb je de poppen aan het dansen en word je bij het grofvuil gezet – al dan niet in een te kleine zak.Tenslotte ganz nebenbei bemerkt (met het oog op de lezers in Straelen lijkt me een Duitse uitdrukking tussendoor wel gepast): waarom zijn in elk geval in Sevenum zakken bezorgd met een luxe groene sluitstrip (linkerzak)terwijl ik het hier in Horst moet doen met een lullig flinterdun reepje (rechterzak)? O, en kan iemand mij misschien vertellen wat ik met dit sinaasappelnetje aan moet? Want ja, plastic hero worden dat willen we toch allemaal? A plastic hero is something to be.

3 opmerkingen:

 1. Op het postkantoor stonden 21 containers met enveloppen. Voor Horst, Hegelsom, America, Meterik, Melderslo, Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Elke postbode heeft daar het door hem/haar benodigde aantal af gepakt, en die huis aan huis bezorgd.

  Misschien heeft de gemeente twee verschillende soorten zakken in die enveloppen gedaan, maar het is dus zeker niet zo dat er in Horst andere zakken verspreid zijn dan in Sevenum. Van enige vorm van discriminatie is dus geen sprake.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. A plastic hero is something to be...

  Een sinaasappelnetje mag in de afvalzak voor plastic.

  Nog meer "heroïsche" vragen? Zie www.afvalwijzer.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beetje moeilijk misschien; Ik heb dat ielle afvalkalendertje welk ik van de gemeente heb gekregen "per ongeluk" bij het oude papier gedaan. Er zal een duur designbureau aan te pas zijn gekomen om deze kalender te maken echter heb ik daar geen boodschap aan. Ik zoek me te pletter naar een digitale versie van iets wat heet een "gemeentelijke kalender" waarin alle vraagstukken over het hoe, wat, wanneer en (eventueel) waarom van de gemeente per datum staat genoteerd en dus opzoekbaar is. Het zou handig zijn wanneer ik niet s'ochtendsvroeg bij de buren moet kijken wat er aand e straat moet. Waarom zet Horst aan de Maas niet een kalender op hun site of ben ik gewoon slecht in het zoeken??? Groet...

  BeantwoordenVerwijderen