maandag 10 mei 2010

Top 5 – YouTube-filmpjes van Doomguyrick

Melderslo is een bijzonder dorp.
Melderslo heeft als een van de laatste Horster kernen nog een jongeren ontmoetingsplek (JOP):Melderslo heeft een gedenksteen waarop ook een aan het Ostfront omgekomen oorlogsslachtoffer wordt herdacht:Melderslo heeft scheef- en losliggende stoeptegels aan de Sint-Odastraat:Melderslo heeft een racismeprobleem:Melderslo heeft een eigen tak van de maffia (naar verluidt Waranda Nostra genaamd):Maar Melderslo heeft bovenal Doomguyrick. Doomguyrick schopt wel eens een bal tegen een hoogspanningsmast. Doomguyrick maakt salto’s in De Beemd. Doomguyrick zwemt wel eens mit zien kammeröj in De Berkel. Maar bovenal laat Doomguyrick mensen dingen zeggen als:

Heey Frenkie, wie is daat mit din daaklaere jas?

Din Balkenellende zuj ik ’t lifst mit ennen twië-b-veer achter in de nek meppe en wies an de groond slope

Die lang blonde mane vurroajen ow, Coumans

Ja, nou, daan zet ik ‘m efkes in d’n trugoët

Daat staalde hiëlemoal nurges op: honderdvertig jage en daan nag an d’n handrem trekke, da’s ok speule mit ut oëg vaan de nald

Doomguyrick heeft namelijk fragmenten uit films waarin grootheden als Clint Eastwood, Steven Seagal, Arnold Schwarzenegger en Jean Claude van Damme acteren, op z’n Melderses nagesynchroniseerd en op YouTube gepubliceerd. Hollywood teruggebracht naar Melderslose verhoudingen. Once upon a time in the west tussen het Eikelenbosserveld en het Vlasven. Café-zaal Het Paradijs als saloon, met Drees Ummetum en ‘din vaan Wullems’ als stamgasten. Vergeef me, maar ik vind die filmpjes van Doomguyrick gewéldig. Humor om te lachen. Niet om zomaar te lachen, nee, om je te bescheuren. Verder niet te veel woorden aan vuil maken, gewoon kijken! Geniet van de meesterlijke, benepen vrouwenstemmen (‘Heer ow boks, heb ik wer gestreke vur ow, misselijke vint’), de perfecte timing, het spelen met taal en ook van de vet aangezette grofgebektheid (ja, het vrouwelijk geslachtsdeel komt regelmatig voorbijvliegen). Mijn top 5 van de tot op heden 36 YouTube-filmpjes van Doomguyrick:

5. plat gesproake kwazel

4. die jongen vaan de motorcamping

3. dee vaan Coumans

2. Becker op zien plat

1. Melderse psycho

Geen opmerkingen:

Een reactie posten