maandag 21 juni 2010

Top 5 – Horster WK-straatnamen

Hoeveel woorden zou ik op dit weblog al niet aan de Horster straatnamen en straatnaamborden hebben gewijd? Ik weet het niet en ik heb ook geen zin het te gaan onderzoeken. Wat ik wel weet, is dat slechts weinig van die aan straatnamen en straatnaamborden gewijde woorden lovend waren. Vandaag wordt dat anders. Want wat je ook op de Horster straatnaamgevers tegen mag hebben, je kunt ze in elk geval niet verwijten dat ze niet hebben geanticipeerd op het wereldkampioenschap voetbal van 2010. Je gaat het pas zien als je het door hebt (om JC te citeren). Pas dan besef je wat een vooruitziende blik de dames en heren hebben gehad. Geniaal gewoon. Als eerbetoon mijn top 5 van Horster WK-straatnamen:

5. Jack van Gelder. Persoonlijk vind ik ‘m de verschrikking van dit WK (of eigenlijk van elk WK, of nee, eigenlijk van elk sportevenement waarvan hij verslag doet en/of over nababbelt), dus ik heb er alle begrip voor dat de straatnaamgevers hem slechts een achterafstraatje in Sevenum hebben toebedeeld:Alleen als je bekend bent in de omgeving zie je het niet over het hoofd – en zo hoort het.

4. Pim Verbeek, Fabio Capello, Kim Jong-Hun, Sven-Göran Ericsson, Otto Rehhagel, Raymond Domenech: allemaal kunnen ze na dit WK op zoek naar eenOok Carlos Dunga, Paul Le Guen, Takeshi Okada, Lars Lagerbäck, Radomir Antic en Carlos Alberto Parreira mogen van mij ophoepelen. De rest misschien ook wel. Als Diego Maradona, Vicente Del Bosque en Marcelo Bielsa maar op hun plaats blijven.

3. Natuurlijk verdient Jan Mulder, de zelfbenoemde voorzitter van de KNVVA (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Voetbal Analytici), een naar hem vernoemde straat:Mijn favoriete WK-analyticus: Günter Netzer, op korte afstand gevolgd door Alan Hansen. Hoogste nieuwe binnenkomer: Adri van Tiggelen. Zaterdag op Canvas samen met Hugo Broos analyticus van dienst bij Nederland-Japan. Alleen … Adri werd plotseling overvallen door een aanval van hoge nood. Hij onderbrak z’n analyse, deed z’n grote dan wel kleine boodschap en keerde enkele minuten later doodgemoedereerd (en zichtbaar opgelucht) terug op z’n positie. Hugo Broos wist al die tijd z’n gezicht keurig in de plooi te houden, presentator Tom Coninx is z’n lachstuip waarschijnlijk nog altijd niet te boven. Gênant en hilarisch tegelijkertijd, goed voor een plaats in mijn top 5 van WK-momenten. Als je de beelden op internet nog eens wil bekijken, krijg je helaas de mededeling dat de beelden om juridische redenen uitsluitend in België te bekijken zijn. Wil iemand me waarschuwen als ze alsnog ergens verschijnen? Kon trouwens wel eens de doodsteek betekenen voor de analyticuscarrière van Adri.

2. Waarschijnlijk inderdaad alle drie al na de eerste ronde weg, de Australiërs, de Denen en de Fransen. Zo niet, dan toch zeker na de kwartfinale. En Nederland? Daarin hebben de straatnaamgevers meer vertrouwen:
1. Op 1 uiteraard het ultieme bewijs dat de dames en heren Horster straatnaamgevers echte voetbalkenners zijn. Toen de gemeente hen een kleine twintig jaar geleden vroeg een Horster straat te vernoemen naar de aanvoerder van het Nederlands elftal op het WK van 2010, lieten ze Ruud van Nistelrooij, Paul Verhaegh, Mark van Bommel, André Ooijer, Sjors Verdellen, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Joep Sijbers, Gregory van der Wiel en Dirk Marcellis allemaal links liggen en kozen ze eensgezind voor: Inderdaad geniaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten