maandag 8 november 2010

Intermezzo – Ger (2)

Sinds 22 augustus 2008 heb ik als adagium: ‘Wie aan Ger Driessen komt, komt aan mij.’ Dus u begrijpt dat ik een zware week achter de rug heb. Gewoonweg schandalig wat ôzze Ger allemaal is aangedaan de afgelopen dagen. Door z’n eigen CDA nota bene. M’n bloed ging er van koken toen hij in Dagblad De Limburger werd weggezet als lid van de ‘Horster maffia’. En wat denkt ventje Mackus wel niet? Zomaar, óók in Dagblad De Limburger, durven te beweren: ‘Als ze Driessen terug willen, gooien ze maar iemand anders uit Horst van de lijst.’
Let wel, we hebben het hier over een gedeputeerde die Limburg op de kaart heeft gezet met prachtprojecten als Ruimte voor Ruimte, de Floriade, de Greenport Lane en de Innovatoren. Iemand die, nadat ie zojuist bij het grof vuil is gezet, op de vraag wat hij in z’n laatste maanden als gedeputeerde gaat doen, antwoordt: ‘Nog harder werken dan voorheen. Eerder beginnen en later ophouden om de zaken af te ronden die ik nog af wil ronden.’
Wat zou er van Limburg zijn geworden als ôzze Ger er de afgelopen twaalf jaar niet was geweest? Een achtergebleven regio van het kaliber Dalmatië of Kalmukkië, meer had er beslist niet in gezeten.
Ȏzze Ger op de schopstoel – de pijn gaat me door merg en been. Maar wat doet het dan goed als je ziet dat plaatselijke coryfeeën voor ôzze Ger in de bres springen. Hem met hun warmte omringen. Neem Jan Nabben in Dagblad De Limburger: ‘Dit is een coup uit het zuiden. Ik heb altijd gezegd dat ik zonder Ger Driessen niet naar de Staten wil.’ Ik kreeg tranen in m’n ogen toen ik het las – solidariteit tot de dood er op volgt. Raymond Knops is weliswaar iets zuiniger in z’n reactie – hij moest natuurlijk eerst het nihil obstat zien te verkrijgen van censor Wilders – maar maakt wel duidelijk waar ie staat: ‘De tijd van gaan was wat mij betreft voor Driessen nog niet aangebroken.’ Klasse Raymond!
Helaas zijn er ook dissonanten. Waarom heeft Leon Litjens bijvoorbeeld nog niets van zich laten horen? Wat niet is, kan nog komen, zullen we maar zeggen. Echt pijnlijk getroffen was ik door de reactie van Marlies Janssen-Kusters, het CDA-raadslid uit Meerlo dat strijdt met open vizier. Zij twitterde donderdag: ‘Pijn vanwege het stoppen van Ger Driessen. Probeer nu blij te zijn om mijn mooie 3e plek op de conceptlijst Noord CDA Limburg.’ Hoezo ‘het stoppen’ van Ger Driessen? Rücksichtslos opzij geschoven, zul je bedoelen! En hoe respectloos om meteen in de volgende zin over te stappen op je eigen blijdschap. Wat zou het mevrouw Janssen-Kusters hebben gesierd als ze had getwitterd ‘Voor iemand met de statuur van ôzze Ger doe ik graag een stapje opzij’.
Heetten ze maar allemaal Jan Nabben. Laat vanaf nu het devies zijn: Ȏzze Ger in de stront? Horst één gesloten front! Begrepen? Zullen we die Zuid-Limbo’s eens een vies poepje laten ruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten