maandag 7 maart 2011

Actualisatie – Kiosktournure (6)

Afgelopen week werd bekend dat Passi afziet van de voorgenomen nieuwbouw aan het Sint-Lambertusplein. De ijssalon verhuist binnenkort naar De Smidse, op de hoek Wilhelminaplein – Veemarkt. De kiosk waarin Passi nu gevestigd is, wordt afgebroken. Daarmee komt een einde aan twee jaar gedoe. De lust om er nog veel woorden aan vuil te maken, ontbreekt me; wat ik er over zeggen wilde, heb ik al een- en andermaal gedaan (klik rechts bij kleine mysteries en actualisaties op ‘Kiosktournure’). De hele zaak heeft van het begin tot het einde in al z’n aspecten een tot in de haarvaten doordringende onwelriekende geur verspreid. De in dit dossier verkochte hoeveelheid lulkoek doet je gewoon huiveren. Eén voorbeeld ter illustratie van alle gechicaneer. In het raadsvoorstel van 17 maart 2009 waarin het college van burgemeester en wethouders de voorgenomen nieuwbouw van Passi op het Sint-Lambertusplein goedpraat, heette het: ‘Het Wilhelminaplein heeft een sterke horecaconcentratie. Een ijssalon is hier geen voor de hand liggende aanvulling.’ En wat zegt verantwoordelijk wethouder Leon Litjens nu (in Dagblad De Limburger van 4 maart)? ‘Het [de verhuizing van Passi, WM] is een opwaardering voor het horecaplein bij de Veemarkt.’Gek toch, dat je mensen wel eens vraagtekens hoort zetten bij de geloofwaardigheid van de politiek.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat je selectief winkelt in raadsvoorstellen. Als je hele verhaal inclusief gelopen proces schetst krijg je een compleet maar ook ander beeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tip voor Wim. Er is aan diverse mensen en door diverse mensen toegezegd dat de kiosk vóór 1 december gesloopt zou worden. Vandaag is het 1 december. Hmmmm, toch eens kijken wat er van deze belofte is gekomen?

    BeantwoordenVerwijderen