maandag 29 augustus 2011

Actualisatie – Boodschappenbriefje (1)

Zo af en toe maak je van die blunders die je nog lang bij zullen blijven. Mij overkwam dit vorige week. Vanaf deze plaats riep ik lezers op mij hun eigen interpretatie van een boodschappenbriefje te sturen. Ik deed dat in de stellige overtuiging dat toch niemand zou reageren – leer mij mijn pappenheimers kennen.
Wat is nu het geval? Ik blijk mijn pappenheimers helemaal niet te kennen! Niet minder dan vier lezers namen de moeite hun eigen interpretatie te geven aan mijn boodschappenbriefje van vorige week.
Maar dat is toch prachtig, waar zit ’m dan die blunder in? Dat zal ik u even uit de doeken doen. Die vier lezersinterpretaties getuigen van originaliteit, humor, taalgevoel, inlevingsvermogen, fantasie en nog zo wat dingen. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet de bedoeling is. Want ik ben toch degene die hier wekelijks moet zorgen voor originaliteit, humor, taalgevoel, inlevingsvermogen, fantasie en nog zo wat dingen? Ik zie in die lezersinterpretaties niet meer en niet minder dan een poging de koning van z’n troon te stoten. Vandaar dus die blunder.
Enfin, het kwaad is nu eenmaal geschied, wie a zegt, moet ook b zeggen en wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Dus wil ik , Ger, Ingrid en Jacqueline hierbij zeer hartelijk danken voor hun bijdrage. Ik heb even zitten puzzelen op de vraag op welke manier ik hen het meest recht kan doen. Uiteindelijk heb ik besloten er vier aparte stukjes van te maken, dus ook van de interpretaties van Ingrid en Jacqueline, die oorspronkelijk als een reactie op mijn stukje van vorige week binnen kwamen.
Verder heb ik in de balk rechts op het scherm naast de (steeds verder uitdijende) categorieën ‘onopgeloste mysteries’, ‘opgeloste mysteries’, ‘mijn top 5 van’, ‘intermezzo’s’ en ‘actualisaties’ ook een rubriek ‘boodschappenbriefjes’ toegevoegd. Daarin plaats ik voortaan elke interpretatie van een boodschappenbriefje, of die nu van mij of van een lezer afkomstig is, als een apart bericht. Want nu ik toch niet meer op m’n schreden kan terugkeren, en nu blijkt tot welke verrassende resultaten m’n oproep heeft geleid, moest ik maar eens vaker m’n fantasie loslaten op boodschappenbriefjes en daarna lezers vragen hetzelfde te doen.
Maar intussen blijven interpretaties van het briefje van vorige week (of van een boodschappenbriefje dat u zelf gevonden heeft) nog steeds van harte welkom. Mail (HorstsweetHorst@gmail.com) me!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten