maandag 21 november 2011

Top 5 – Desolate Reulsberger banken

De zoektocht van twee weken geleden naar een jachthut leidde tot een mooie bijvangst: desolate Reulsberger banken. Mijn top 5 van desolate Horster banken van 28 juni 2009 zinkt compleet in het niet bij wat ik in de Reulsberg aantrof. Wat je hier in een gebied met een oppervlakte van slechts enkele hectaren tegenkomt, grenst aan het ongelooflijke. Een absolute must voor elke desolatebankenfreak. En maak a.u.b. een beetje voort: niet uit te sluiten valt dat de desolate Reulsberger banken eerstdaags ten prooi vallen aan de storm van pre-floriadale fatsoensrakkerij die momenteel over Horst aan de Maas raast. Want stel je toch eens voor wat er zou gebeuren als Floriadebezoekers plotseling met zulke banken zouden worden geconfronteerd. Alleen al oogcontact zou tot de meest onwenselijke gevolgen kunnen leiden. Over de rampen die de gemeente te wachten zouden staan als onverhoeds iemand een zitpoging zou wagen, wíl je niet eens nadenken.

Mijn top 5 van desolate Reulsberger banken:

5.
Praatjes vullen geen gaatjes. Ben ook voorzichtig met die akelige spijker daar uiterst rechts (de spijker kwam van rechts).

4.
Mos, bramen en alle schakeringen groen. En dat allemaal in, op, achter, onder, boven, naast, tussen, tegen, bij en voor een bank.

3.
Elke enigszins geoefende wandelaar weet: te allen tijde voorkomen dat de hongerklop toeslaat. Waarmee de honger wordt gestild doet minder ter zake.

2.
Knap werk als je deze bank weet te ontdekken als bomen en planten nog vol in blad staan.

1.
Bank? Welke bank?

1 opmerking:

  1. Kan ik wat lenen voor het Dichtersbankjesblog?
    http://hans-mellendijk.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen