maandag 5 december 2011

Klein mysterie 297 – Sinterklaas

Graag is Horst-sweet-Horst bereid te fungeren als doorgeefluik voor de Goedheiligman. Ik ontving vanochtend de volgende brief van hem:

Geachte heer,

U bent toch die meneer van dat weblog over Horst aan de Maas? Telkens als ik het lees, vraag ik me af of ik u eigenlijk niet als Zeurpiet in dienst zou moeten nemen. U kunt er wat van, zeg, queruleren schijnt u niet te deren!
Maar
zur Sache, ik heb warempel nog meer te doen vandaag. Juist omdat klagen uw tweede natuur lijkt, wend ik me in dit geval tot u. Ik wil namelijk m’n beklag doen. En wel over de wijze waarop de Horster middenstanders mij menen te moeten vereeuwigen. Daar heb ik slechts één woord voor: schande! Een enkele positieve uitzondering niet te na gesproken, is het gewoonweg ten hemelschreiend hoe ik in deze gemeente wordt weggezet als seniele oude man, haveloze zwerver en drinkebroer. Terwijl ik nota bene grootafnemer ben.
U wilt voorbeelden? Die geef ik u met alle plezier. Laat ik beginnen met Intertoys. Ik ben verdorie de kurk die die winkel drijvende houdt. Maar moet u me daar nou zien hangen:
Een vogelverschrikker is er niets bij: bolle neus, onverzorgde, afgezakte baard, ingevallen wangen, geen voeten, geen staf, een hoofd dat qua omvang in geen enkele verhouding staat tot de rest van m’n lijf en ga zo nog maar even door. Wat een aanfluiting!

Dan naar de buurman van Intertoys, Sproetje Kindermode:
Dat lijkt er wat meer op. Alleen die ogen, tsja, ik weet niet, ik zie er iets vreemds aan.

Bij Trostomaatje is het weer m’n neus, het lijkt wel alsof ik zo uit de kroeg kom gerold:
En jovialiteit is goed, maar je kunt het ook overdrijven. M’n waardigheid wil ik toch wel graag behouden.

Hier, bij Albert Heijn ook weer die neus:
Ik lust op z’n tijd best een neutje, maar zo krijgen mensen nog de indruk dat ik een zuipschuit eerste klas ben.

En bij Action laten ze dan weer m’n tong uit de mond hangen:

Ach, weet u, tot op zekere hoogte kan ik daar allemaal nog wel mee leven, ik ga altijd uit van het goede in de mens. Maar er zijn grenzen, ze moeten me niet op m’n ziel trappen. ‘Dat doen we in Horst ook niet’, zult u zeggen. Dan vergist u zich edoch schromelijk. Moet u eens zien hoe ik bij Meulendijks Sport te kijk sta:
In een Barcelonashirt! Ik! Als beschermheer van Real Madrid, mijn geliefde, mijn goddelijke, mijn Koninklijke! Heiligschennis van de bovenste plank! De
socios fluiten me zaterdag tijdens El Clásico Bernabeu uit als ze hier weet van krijgen! Bart, je wordt bedankt!

Zo, dat moest ik even kwijt. Mag ik er op vertrouwen dat u dit epistel via Horst-sweet-Horst wereldkundig maakt? Hopelijk leidt het tot verbetering, anders zie ik me wellicht genoodzaakt Horst volgend jaar maar eens een keer over te slaan en dat lijkt me wel het laatste wat die brave borsten daar zouden willen.

Met welgemeende groet,

Sinterklaas

P.S. Wilt u de heer Van Lin mijn complimenten overbrengen? Die man mag er van u dan wel regelmatig van langs krijgen, hij zet me tenminste niet neer als een lulletje rozenwater:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten