maandag 23 april 2012

Top 5 – Nieuwe gedaanten van Ger Driessen

Zo ben je weg vom Fenster en zo sta je weer in het middelpunt van de belangstelling. Ik heb het natuurlijk over Ger Driessen. Hoewel ‘natuurlijk’: ik kan me ook voorstellen dat u in alle hectiek is ontgaan dat onze voormalige gedeputeerde weer prominent aanwezig is. Het leek me daarom goed dat ik u even bijpraat. En hoe zou ik dat beter kunnen doen dan aan de hand van een top 5 van nieuwe gedaanten van ons comeback kid? Hier komt ie:
5. Ger de Ex-gedeputeerde: al zou ie het willen, die twaalf jaar als gedeputeerde vallen niet meer weg te poetsen. Dus klopte VPRO’s De Slag om Nederland bij Ger aan toen het vorige week ging over de Buitenring in Parkstad Limburg. Quasiwetenschappers, milieufreaks, gefrustreerde buurtbewoners en bevooroordeelde journalisten probeerden hem allemaal bestuurlijke tunnelvisie aan te praten, maar Ger weerde zich kranig: ‘De kunst is om problemen niet vooruit te schuiven, maar de zaken in een onomkeerbare positie te zetten.’ En wie verstaat die kunst? Juist.
4. Ger de Adviseur: brood op de plank is ook wel handig. Rooshorst heet z’n BV, waarvan Ger Driessen Advies en OverheidinNederland.nl onderdelen zijn. OverheidinNederland.nl lijkt eerder een kindje van z’n compagnon Martijn Hulsen, al is de hand van Ger zichtbaar in tweets als ‘Nederland kent de G4 en de G32. Wanneer volgt de G16.738.289?’ en ‘Nu de Kater weg is uit het Catshuis, dansen de muizen, vooral links, op tafel’. Blijkens NRC Handelsblad van 22 februari is Ger onder het motto ‘Kan niet kennen we niet’ in te huren als ‘adviseur voor kwesties op het snijvlak van publiek en privaat’.
3. Ger de Macher: het Venrayse filiaal van Action wil vanuit het centrum verhuizen naar bedrijventerrein De Brier. Dit is tegen het zere been van ondernemersvereniging Venray Centraal, zo meldde donderdag het Venrayse weekblad Peel en Maas. Voorzitter Toon Kateman van Venray Centraal vermoedt handjeklap tussen CDA-wethouder Jan Loonen en Ger Driessen in diens rol als adviseur van Van Og Beheer, de eigenaar van het beoogde nieuwe pand van Action.
2. Ger de Zichzelfwegcijferaar: op z’n danig uitgeklede weblog prees Ger onlangs het Limburgse CDA-PVV-VVD-college van Gedeputeerde Staten om z’n puike prestaties: ‘De start van het bidbook van Maastricht Culturele Hoofdstad, de ontwikkeling van de campus bij Chemelot en de UM, de herstart van de buitenring Parkstad, de sportzone Sittard, de ontwikkeling van de Maasplassen rond Roermond, de start van de N280 Roermond-Weert, maar ook de ontwikkelingen rondom de N271 Bergen-Gennep-Mook, de oude Maasarm Ooijen-Wanssum en last but not least de ontwikkeling van Klavertje Vier bij Venlo met de Greenportlane en de Floriade 2012. Allemaal ontwikkelingen waar dit college trots op mag zijn.’ En raad eens wie bijna al deze ontwikkelingen in gang zette?
1. Ger de Gold Digger: op hetzelfde weblog betoogde Ger onlangs: ‘Een miljard ligt er in Limburg zo voor het grijpen’. En raad eens wie dat miljard opgroef zodat het voor het grijpen ligt?
Zo ziet u dat Ger warempel wel meer in z’n mars heeft dan alleen acteren en regisseren. En mocht het in de play-offs uitdraaien op Eindhoven-VVV dan hoop ik, mocht de nood aan de man komen, Ger evenals op 22 augustus 2008 weer aan te treffen in z’n gedaante als kaartjesversierder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten