maandag 8 juni 2009

Actualisatie – 15 fijne Ria-momenten (en 3 minder fijne)

De Ria-route heeft nogal wat losgemaakt, mogen we wel zeggen. In de eerste plaats bij Ria zelf. Ze mailde me dat ze het een ontzettend leuk idee vond en plaatste een link op haar website, nadat ze daar eerst keurig toestemming voor had gevraagd. En wat schreef Hans Goossen van Dagblad De Limburger afgelopen vrijdag in een artikel over Ria’s verkiezingscampagne?

Een zekere Dreumel berichtte me zaterdag dat mevrouw Oomen-Ruijten hem gevraagd had haar dank en groeten aan mij over te brengen. Citaat uit zijn e-mail: ‘Ze had natuurlijk al op het eerlijke, eenvoudige, hard werkende, cynismevrije Horst gerekend, maar haar stoutste verwachtingen zijn overtroffen.’ Dreumel had bij z’n e-mail ook nog een tekening van eigen hand gevoegd:Wat ik toen niet kon bevroeden, was dat de tekening de werkelijkheid van een dag later weergaf. Want wie kwam daar gistermorgen tegen een uur of elf de oprit opfietsen? Inderdaad, La Oomen in eigen persoon. U denkt dat ik u in de maling neem? Gelukkig had ik de tegenwoordigheid van geest om in allerijl mijn fototoestel te pakken. Zo kon ik de entree van Ria filmen (fototoestellen van tegenwoordig hebben onbegrensde mogelijkheden):

Genietend van een stukje kersenkruimelvlaai van bakkerij Gerards-Steeghs uitte Ria nogmaals haar dankbaarheid. Mijn suggestie om ook Hans, Leo, Jan, Harry en Theo uit te nodigen, wimpelde ze resoluut af. Want hoe goedbedoeld ook, het was niet de advertentie van dat Venlose vijftal die haar die laatste campagnedagen die onuitputtelijke energie had gegeven. Nee, dat was louter en alleen die fietsroute geweest. Ik geloof dat mijn gevoelens van trots op dat moment niet helemaal voor Ria verborgen bleven …
Toen ook het zonnetje nog begon te schijnen, togen we naar de tuin.

Gezeten op het terras beleefden we nog enkele genoeglijke uurtjes. Om half vier achtte Ria de tijd gekomen om weer terug te fietsen naar Maasbracht. Ik bleef in bewondering achter. Wat een vrouw!

2 opmerkingen:

  1. Wim, gefeliciteerd ! Ondanks plaats 25 met jouw voorkeurstem het europarlement in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik mag me nooit verheugen op hoog bezoek. Hoe doe je dat toch ?

    BeantwoordenVerwijderen