maandag 12 april 2010

Top 5 – Tweets waarin wethouder Litjens z’n frustraties over de linkse media de vrije loop laat

Onlangs maakte burgemeester Van Rooij zich op z’n weblog boos op Dagblad De Limburger. Dit vanwege ‘negatieve berichtgeving’ over kennismakingsbijeenkomsten van het gemeentebestuur met de inwoners van Meerlo en Tienray. ‘Misschien de journalisten meer op hun verantwoordelijkheid aanspreken?’, zo vroeg de burgemeester zich af. Toevalligerwijs was ik juist op dat moment verdiept in Nederlandse journalisten houden niet van journalistiek van Jan Blokker. Op pagina 145 citeert de auteur Arendo Joustra, de hoofdredacteur van Elsevier: ‘Wij moeten niets, wij staan buiten de instituties. De enigen aan wie wij verantwoording moeten afleggen zijn onze lezers. Verder aan niemand.’ Wijze woorden, die de burgemeester van Horst aan de Maas zich misschien ter harte zou kunnen nemen. Qua mediakritiek staat de burgemeester overigens niet alleen in het Horster college. Tegen wethouder Litjens legt hij het zelfs op alle fronten af. Op 10 september van het afgelopen jaar twitterde de wethouder al: hoe zit het met de eigen verantwoordelijkheid v media? En: jammer dat het niet meer gaat om hoor wederhoor. steeds vaker zijn media veroorzaken zij relletjes. misschien is dat het doel wel? Momenteel is dezelfde wethouder al twitterend bezig met een kruistocht tegen Nova, De wereld draait door en Pauw en Witteman. Linkse programma’s van linkse journalisten uitgezonden op linkse staatszenders die linkse propaganda maken en onderdeel zijn van de linkse propagandamachine, aldus de wethouder. Calimero (‘Zij zijn groot en ik is klein, en da's niet eerlijk, o nee’) is er niets bij. Mijn top 5 van tweets waarin wethouder Litjens z’n frustraties over de linkse media de vrije loop laat:

5. kijk naar p&w: wat een niveau. v geel hou je mond. hier kun je niets winnen. (2 maart)

4. Raymond Knops: wie betaalt de publieke omroep de PvdA of de overheid? Deel zijn gevoel: #nova #dwdd #penw linkse propaganda machine (10 april)

3. Polak - links, linker, linkst. Jammer dat ze niet zo kritisch zijn richting sp en pvda (9 april 2010)

2. in kamer veel drukte over glossy van gerda. wanneer eens drukte over publiek geld dat naar linkse staatszender #penw en #dwdd gaat? (1 april 2010)

1. kamer maakt zich druk om 'gerda'. laten ze zich eens druk linkse propoganda bij p&w. herdefinitie publieke omroep nodig! (12 maart)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten