maandag 20 september 2010

Klein mysterie 201 – Getut en gemier (9)

De eerste gemeenteraadsvergadering na het zomerreces had vorige week dinsdag weer heel wat te bieden voor de liefhebber. Zo haalde raadslid Ron Boreas (PvdA-PK) snoeihard uit naar wethouder Freek Selen: ‘Wethouder Selen zie je regelmatig bij openingen en dergelijke. Vandaag in de krant ook weer, als jurylid. Dat is allemaal heel mooi, maar het wethouderschap betekent ook dat daar waar de zaken moeilijk liggen, hij ook aanwezig moet zijn. (…) Onderdeel van het wethouderschap is ook de minder leuke dingen aanpakken. Dat heeft te maken met het imago van de gemeente Horst aan de Maas. Waar sta je voor? Je staat voor je inwoners.’Burgemeester Van Rooij gaf de wethouder geen gelegenheid tot een reactie. Dagblad De Limburger bood hem die kans twee dagen later wel: ‘Boreas kent mijn agenda niet. Openingen en dat soort dingen komen vaak in de media, maar ik heb als wethouder ’s morgens, ’s middags, ’s avonds en regelmatig ook in de weekeinden afspraken. Vergaderingen, gesprekken met bedrijven en bewonersavonden. Daar zitten leuke dingen bij, maar vaak ook lastige zaken.’
Een vertekend beeld door de media. Ik geloof de wethouder graag op z’n woord. Maar zou het misschien óók een heel klein beetje zo kunnen zijn dat meneer de wethouder zelf een bijdrage levert aan dat vertekende beeld? Een selectie uit z’n tweets van de afgelopen tien dagen:

Net infobrieven en bonbons bezorgt bij buurtbewoners van Sevenheym met Hassan Najja (wonen Horst) en Sjaak Aveskamp (zorggroep) ivm de bouw.

Nu bij de 'ludieke sport en spellendag' van het personeelNu naar Grubbenvorst voor de opening van het Top D voetbaltoernooi.

Nu naar KnopenLopem Kulinair, het weer zit niet echt mee.

Met zo'n 750 anderen Kulinair Knopenlopen van hapje naar hapje, onder de paraplu; heerlijk.Na knopenlopen nu naar Horst, daar wordt 'gekantklost' en de muziekgezelschappen spelen de nieuwe HadM-mars! Tis druk in HorstaandeMaas

Net als jurylid met Rene Brienen 3 recepten beoordeeld ihkv de week van de smaak, gilde van streekrestaurants!

Op weg naar Enschede voor het VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) jaarcongres.Ben net geinterviewd door Yvonne Kroonenberg (leuke naam), over het dagprogramma.

Mijn optreden bij Yvonne Kroonenberg is blijkbaar opgevallen, wordt veel aangesproken op het congres. Was wel geslaagd... En lachen.Terug in het van der Valk hotel, nog druk in de bar met congresgangers. Nog eentje dan.

Vanmorgen naar Toverland, bijpraten met dir. Caroline Maessen en felicitaties overbrengen; attractiepark van het jaar!Nu naar de Schatberg om de vrijwilligers van de Special Olympics 2010 te bedanken!

Nu naar Broekhuizenvorst voor de (her)opening van sportpark 't Venneke van SVEB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten