maandag 20 september 2010

Intermezzo – Open brief (3)

Geachte mevrouw Janssen-Kusters,Als samensteller van een weblog over Horst aan de Maas ben ik een zeer trouw lezer van de tweets die u als gemeenteraadslid met enige regelmaat verstuurt. De afgelopen weken bespeur ik bij u een groeiende aversie tegen wat inmiddels enigszins oneerbiedig de mastodonten van uw partij zijn gaan heten. Gisteren bijvoorbeeld weer. Aanleiding was het interview met de heer Wijffels in Buitenhof. U twitterde daarna eerst ‘Zelfverheerlijkende Wijffels in een-tweetje met Butenhof presentator het CDA de das aan het omdoen. Bah.’ en kort daarna ‘Wijffels zegt eerst dat links-rechts verhouding van vorige eeuw is. Vandaaruit roepen de oud-prominenten. Wat is Wijffels dan?!’
De heer Wijffels, en met hem andere partijprominenten (‘oud-prominenten’ in uw woorden), lijkt me capabel genoeg om voor zichzelf op te komen, daarvoor heeft hij mij niet nodig. Maar toch. De heer Wijffels is lid van uw partij. Hij is het klaarblijkelijk niet eens met de koers die uw partij in de kabinetsformatie heeft ingezet. Wat verwacht u vervolgens van hem? Dat hij gedwee z’n mond houdt? Dat hij z’n kritiek alleen binnenskamers uit?
Uit uw tweets begrijp ik dat u de door uw partij ingezette lijn wel steunt. Toch wist u op een gegeven moment niet of het goed zou zijn als het CDA zou stoppen met de coalitieonderhandelingen:
‘Ja en nee en ja en nee en ja en nee.’ Persoonlijk heb ik grote bewondering voor politici die openlijk blijk geven van hun twijfels of zich in het openbaar durven te verzetten tegen partijstandpunten. Daarom verbaast het me des te meer dat u de heer Wijffels en andere partijgenoten dat recht impliciet ontzegt. ‘Dynamisch en met open vizier’ heette het vorig jaar toch in uw verkiezingscampagne?Ik zal het u niet kwalijk nemen als u niet wilt reageren op deze open brief, u heeft er tenslotte niet om gevraagd. Als u wel zou reageren, zou ik dat zeer waarderen; ik bied u met alle plezier ruimte op mijn weblog aan.

Met vriendelijke groet,

Wim Moorman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten