maandag 6 december 2010

Top 5 – Curieuze vragen aan Horst-sweet-Horst

Omdat u de beroerdste niet bent, wil ik u vandaag graag een uniek kijkje achter de schermen van Horst-sweet-Horst gunnen. Ik neem u mee naar een plaats die normaalgesproken taboe is voor buitenstaanders: het ‘postvak-in’ van het e-mailadres horstweethorst@gmail.com. Daarin komen regelmatig tips binnen waar ik de ene keer vroeg, de andere keer wat later dankbaar gebruik van maak. Maar het blijft niet alleen bij tips, zo nu en dan ontvang ik ook vragen. Niet altijd even voor de hand liggende vragen. Mijn top 5 van curieuze vragen aan Horst-sweet-Horst: 5. ‘Heb een vraag en dat gaat over de sigarenindustrie in Horst in vroeger tijd. Het is bekend dat in die plaats vroeger enkele sigarenfabrieken/fabriekjes hebben gestaan. Nu is mijn vraag aan U heeft U daar nog documentatie van. Het gaat over namen dezer bedrijven en welke bandjes er om die sigaren zaten. Is hier nog wat over bekend? En zijn er nog mooie sigarenkistetiketten hiervan in omloop?’
Aan Horster sigarenbandjes en sigarenkistetiketten heb ik de vraagsteller, Herman Jansen uit Heeten (wecheltie@ziggo.nl), niet kunnen helpen. Wel heb ik alle acht delen van Oud Horst in het nieuws doorgelopen op vermeldingen van sigarenfabrieken. Verder heb ik de heer Jansen beloofd dat ik op Horst-sweet-Horst aandacht zou schenken aan z’n verzoek. Dat doe ik dus bij dezen. Ik zou zeggen: overspoel de heer Jansen met informatie en documentatie (en verwittig mij daar ook van).

4. ‘Als ik uw blog lees dan lijkt het me dat u goed bekend bent in de omgeving horst. Misschien kunt u mij dan ook verder helpen. Mijn vraag is: kent u één van de mensen op de foto in de bijlage? Ik heb van deze groep vorige week een foto gemaakt in Maasbree met de belofte deze door te sturen. Helaas heb ik een foutief e-mail adres gekregen.’
Natuurlijk kende ik een van de mensen op de foto!

3. ‘Als natuurliefhebbers en Galatasaray-fanatiekers willen we graag een bezoekje brengen aan Horst. Hoewel we de bezichtingswaardigheden niet kennen. Is het soms mogelijk om ons enkele plaatsen en tips te geven, we zijn namelijk van België.’ Horst-sweet-Horst is van alle markten thuis, dus deze Galatasaray-fanatiekers zijn op hun wenken bediend.

2. ‘Ik heb een vraagje: kunnen jullie ook een beeld van een vrachtwagen maken?’
Horst-sweet-Horst kan veel, maar een beeld van een vrachtwagen maken? Zou de vraag eigenlijk zijn bedoeld voor Europa Stock Tuindecoratie waaraan ik op 6 april 2009 een stukje wijdde? Dat stukje blijkt trouwens een van de drukstbezochte pagina’s van Horst-sweet-Horst te zijn – zegt dat iets over de populariteit van Europa Stock Tuindecoratie of over die van Horst-sweet-Horst?

1. ‘Kan je mij zeggen welk de kostprijs is voor een bruggetje met overspanning van 11 m en 2 meter breedte van het type zoals afgebeeld op foto van Helenaveenseweg, Griendtsveen. Gelieve plaatsing en transport kosten apart op te geven.’ Behalve als Horstersigarenfabriekendeskundige, Horstermensenherkenner, Horsterbezichtingswaardighedenexpert en beeldenmaker van vrachtwagens word ik dus ook gezien als bruggenbouwer. Ik ken politici die daar hun neus voor ophalen, maar mijn ego wordt er door gestreeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten