maandag 6 december 2010

Top 5 – Hoedanigheden van Jos van Lin

Afgelopen donderdag meldde Dagblad De Limburger dat Jan Nabben, de voorzitter van Stichting Centrummanagement Horst aan de Maas, van mening is dat de gemeente het plaatsen van reclame en uitstallingen in de Horster winkelstraten via de Algemene Plaatselijke Verordening moet verbieden. Uit het artikel bleek dat de gemeente nu gaat onderzoeken of zo’n verbod wenselijk is. Zoals Joep van Douveren vorige week al zei: ‘Als Jan Nabben zegt dat je niet mag fietsen, mag het niet. Zo simpel is dat.’ Het is wel duidelijk hoe de hazen lopen in Horst. Maar er zijn ook nog mensen die zich niet bij de almacht van Jan Nabben neerleggen. Jos van Lin is zo iemand. De uitbater van een winkel in huishoudelijke artikelen aan de Kerkstraat in Dagblad De Limburger: ‘Als je alle uitstallingen weghaalt, wordt het maar een kale boel. Ik denk dat de klant daar ook niet op zit te wachten. Die wil ook graag wat sfeer in het centrum.’ Spijker op z’n kop! Want die oergezellige sfeer heeft het centrum van Horst natuurlijk inderdaad te danken aan die uitstallingen. Oenig van zo’n Jan Nabben dat ie dat niet in de gaten heeft.De ontbolstering van Jos van Lin als sfeerananalyticus kan onmogelijk als een verrassing zijn gekomen voor de trouwe volger van de regionale en lokale media. Die heeft Jos het afgelopen jaar namelijk al in allerlei hoedanigheden leren kennen. Mijn top 5 van hoedanigheden van Jos van Lin:

5. De doemdenkende Jos: ‘Bezoekers kunnen nauwelijks een plek vinden op zaterdagen en koopzondagen. Wanneer ze vijf minuutjes hebben rondgereden en nog steeds geen parkeerplek gevonden hebben zoeken ze vaak hun heil elders, en rijden dan door naar Venray of Venlo.’ (Hallo Horst aan de Maas, 8 april 2010)
4. De schuldbewuste Jos: ‘Nu krijg ik natuurlijk het verwijt dat ik het centrum van Horst in diskrediet breng. Maar ja, iemand moet de discussie toch op gang brengen.’ (Dagblad De Limburger, 15 mei 2010)
3. De geometrische Jos: ‘Over de loopafstand heb ik mijn twijfels: je hebt de werkelijke loopafstand en de hemelsbrede afstand. Je kunt moeilijk over de auto’s heen lopen, dus moeten de mensen toch extra afstand afleggen.’ (De Echo van Horst, 15 april 2010)
2. De diagnosticerende Jos: ‘Horst is een anorexia-patiënt. Van buiten wil het er zo mooi mogelijk uitzien met kapitale panden, maar van binnen uit teert het centrum weg en helpt het zichzelf naar de knoppen: minder parkeergelegenheid en meer leegstand leidt tot wegtrekkende ondernemers en nog meer leegstand.’ (De Echo van Horst, 8 april 2010)
1. Maar het allerliefst is me toch de wild om zich heen meppende Jos: ‘De gemeente doet waar ze zelf zin in heeft. Mijn vertrouwen in de gemeente staat op een heel laag pitje. We worden continu belazerd en verliezen hierdoor klanten. Het lijkt wel of de gemeente aandelen heeft bij Interchalet. Daar kan alles.’ (De Echo van Horst, 8 april 2010)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten