maandag 28 februari 2011

Klein mysterie 230 – Marlies

Ger & Jan (of is het Jan & Ger?) waren weer goed bezig afgelopen week. Wat een vondst hè, die lichtkrant bij autobedrijf Jos Willems?
Reuze handig ook afgelopen donderdag in Hallo Horst aan de Maas, die lijst van Horstenaren die Ger & Jan steunen. Weet ik tenminste bij welke slager, eierboer, grappenmaker, varkensboer, campinghouder, champignonteler en tankstationhouder ik vooral niet moet aankloppen voor mijn vlees, eieren, grappen, varkens, onderdak, champignons en benzine. Even was ik bang dat Ard Gerards of May Gerards-Steeghs er ook bij zouden staan, dan zou die heerlijke wekelijkse kersenkruimelvlaai passé zijn geweest. 65 namen telt de Ger & Jansympathisantenlijst. 59 mannen, zes vrouwen. Dat zegt iets. Maar wat? Ben ik nog niet helemaal uit. Probeer zelf maar eens een verklaring te bedenken. Weet u trouwens wat nog interessanter is dan de namen die op zo’n lijst voorkomen? De namen die er op ontbreken. Zomaar wat illustere Horst aan de Maasenaren die geen van allen voorkomen op de lijst: Jack Poels, Jos van Lin, Henk Cuppen, René Poels, Marco Roelofs, Jos Schatorjé, Tren van Enckevort, Maik van Tilburg, Marijn Poels, Nard Reijnders. Niet gevraagd? Geweigerd? Zal helaas wel voor altijd in nevelen gehuld blijven.Hoe zit het met de steun in eigen gelederen? Wel snor. Van de prominente Horster CDA’ers ontbreekt bij mijn weten alleen Kees van Rooij, maar ik kan me zo voorstellen dat hij als burgemeester boven de partijen wil staan. Verder bevat de lijst de namen van het Horster CDA-kamerlid, de Horster CDA-wethouders en bijna alle Horster CDA-gemeenteraadsleden. Bijna alle? Ja, op één na: Marlies Janssen-Kusters. U weet wel, het CDA-raadslid uit Meerlo dat zich in september zo scherp afzette tegen de mastodonten van haar partij en afgelopen week nog kond deed van haar respect voor Maxime Verhagen.Niet gevraagd? Geweigerd? Schuurt er misschien iets tussen haar en Ger Driessen? In november tekende ik al op dat mevrouw vrij gereserveerd reageerde op de lage plaats van Ger Driessen op de CDA-kandidatenlijst voor Provinciale Staten. En laat u de volgende twee onlangs door Marlies verzonden tweets eens goed op u inwerken:

1. ‘Wanneer de boodschap niet klopt met de boodschapper is het resultaat tenenkrommend.’ (13 februari)
2. ‘Sommige moderne communicatietechnieken laten je schrikken. Wat is wijsheid? Horen, zien, zwijgen? Laten we dat maar doen.’ (22 februari)

‘Het orakel van Delphi is er niets bij’, hoor ik u denken. Dan vindt u mij aan uw zijde. Maar mag ik toch een poging tot duiding wagen? Zou het héél misschien zo kunnen zijn dat de YouTubefilmpjes van Ger ten grondslag liggen aan deze tweets? En dat mevrouw Janssen-Kusters daarom heeft afgezien van een plaats op de lijst met Ger & Jansteuners? We kunnen gevoeglijk aannemen dat Marlies binnenkort opening van zaken geeft, ze strijdt immers met open vizier:

1 opmerking:

  1. Leuk artikel weer en ook mooi dat genoeg mensen de stunt leuk vonden.

    Groeten een van de nachtwerkers

    BeantwoordenVerwijderen