maandag 30 mei 2011

Top 5 – Mogelijke verklaringen voor de patronen op het Lambertusplein

Zomaar ineens zijn er afgelopen week met verf een aantal patronen aangebracht op het Sint-Lambertusplein in Horst-centrum. Wat zou dat nu weer te beteken hebben? Mijn top 5 van mogelijke verklaringen voor de patronen op het Lambertusplein:

5. De wit met blauwe patronen vormen de belijning van 21 parkeerplaatsen.
Uitgesloten: er is toch niemand ter wereld die het mooiste plein van Horst zou willen opofferen aan de heilige koe?

4. Het plein is tijdelijk omgetoverd in een hinkelbaan voor stadsreuzen.
In het kader van het voorafgaand aan de Floriade op de kaart zetten van Horst aan de Maas vindt er in het derde weekend van juni een groot stadsreuzenfestival in de gemeente plaats waarop de Horster stadsreuzen Hândrie en Wullemien ten doop worden gehouden. Het festival wordt afgesloten met een hinkelcompetitie op het Lambertusplein.

3. De patronen vormen de verbeelding van wiskundige ruimten, ten behoeve van het wiskundig congres dat over enkele weken in het Parkhotel wordt gehouden.
Zoals u weet vormen wiskundige ruimten vaak een hiërarchie en die hiërarchie is op het Lambertusplein ook voor leken heel duidelijk herkenbaar.
Als ingevoerde in de wiskunde moet me van het hart dat het er verdacht veel op lijkt dat we hier te maken hebben met een Euclidische ruimte die is opgedeeld in eindig-dimensionale ruimten (hoewel het ook andersom kan zijn).

2. We hebben hier van doen met een geometrisch landartkunstwerk.
De ritmiek, de uitgekiende vlakverdeling, de intrigerende compositie, de in verschillende verbanden gelegde rode stenen, de afwisselend blauwe, grijze, witte en zwarte kleuraccenten: ook voor de oppervlakkige liefhebber is het allemaal om van te smullen. Bepaalde elementen refereren aan Theo van Doesburg en Piet Mondriaan, maar ook Picasso is nooit ver weg.

1. Het betreft een veld waarop het nieuwe viervakskorfbal kan worden gedemonstreerd.
Vergeet de voorgaande vier verklaringen, dit móet het zijn.
Na twintig jaar beseft het KNKV eindelijk dat het zich met het tweevakskorfbal op een dwaalspoor bevindt. Ja, u leest het goed, Horst krijgt de primeur van de glorieuze wedergeboorte van het middenvak, zij het in dubbele vorm. Teams bestaan voortaan uit tien spelers, met voor elke speler een afgebakende ruimte die hij of zij niet mag verlaten.
De beide korven worden opgesteld ter hoogte van de pomp en ter hoogte van het voormalig onderkomen van Passi.

1 opmerking:

  1. Het is een schande. Wiel Colin denkt met weemoed terug aan de 'Passi-tijd'

    BeantwoordenVerwijderen