maandag 19 september 2011

Actualisatie – Olifantspaden (9)

Ik was u nog het definitieve programma schuldig van de Olifantenpaadjesavond, komende donderdag. Hoewel, ‘definitieve’. Laat ik het liever het definitieve voorlopige programma dan wel het voorlopige definitieve programma noemen. Niet uit te sluiten valt namelijk dat er op het laatste moment nog iets of iemand afvalt of bijkomt of dat er ineens via een olifantenpaadje een mystery guest opduikt.
Maar goed, we beginnen dus om half zeven op de stoep bij Cambrinus (Venrayseweg 94 te Horst) met het voorprogramma: een wandeling van omstreeks een uur langs en over een aantal Horster olifantenpaadjes, bijna-olifantenpaadjes, ex-olifantenpaadjes, niet-olifantenpaadjes, would-be-olifantenpaadjes en nog veel meer van dat al.
Daarna begint om acht uur in Cambrinus het hoofdprogramma. Speciale gast Jan-Dirk van der Burg zal een uit twee delen bestaande presentatie (met bewegend beeld) verzorgen. Daarvoor, daarna en daartussen geven zeven Horster columnisten hun visie op olifantenpaadjes. In alfabetische volgorde: Jörgen Dinnissen, Jan Duijf (de naamgenoot van de uitbater van Cambrinus), Ger Gubbels, Ingrid Koenen, Erik van Maarschalkerwaard, Geert van den Munckhof en Els van der Molen-Zwart. Hun bijdragen hebben intrigerende titels als Olifantenpad en slakkengang, Stilletjes door de porseleinkast, Olifantenpaadjes: beginspraak een must? en Olifantspaden als metafoor.
Als de voortekenen niet bedriegen, worden provocaties deze avond niet geschuwd. Zelfs zou het me niet verbazen als een enkeling de gelegenheid aangrijpt een openstaande rekening met mij te vereffenen. Afijn, ik laat me maar verrassen; kan de avond er slechts nóg boeiender op maken.
Het eindtijdstip van het programma? Uiterlijk een kwartier vóór de laatste trein vanaf station Horst-Sevenum richting Amsterdam vertrekt om onze hoofdgast huiswaarts te vervoeren. Maar dit hoeft uiteraard voor alle overige aanwezigen geen beletsel te zijn voor een vette afterparty in Cambrinus. Tot donderdag!

2 opmerkingen:

 1. Jammer dat de olifantenpaadjes commercieel gaan op deze avond. Had liever gezien dat ze 'underground' bleven...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Wim,

  Petje af voor de geweldige avond.Enorm genoten. Ik zou het fijn vinden als dit in de toekomst met enige regelmaat zou kunnen plaatsvinden mijns inziens moeten er onderwerpen genoeg zijn die dit soort avonden mogelijk maakt.
  Nogmaals dank.

  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen