maandag 31 mei 2010

Actualisatie – Skatebaanschande (6)

‘Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.’ Een van de weinige zinnen die me van vijf jaar Latijn is bijgebleven. De Romeinse senator Cato beëindigde er elke toespraak mee. Hij wilde ermee zeggen dat je datgene wat er werkelijk toe doet, niet vaak genoeg kunt herhalen. Marianne Thieme past tegenwoordig in de Tweede Kamer hetzelfde trucje toe. Zij sluit haar bijdrage telkens af met de woorden: ‘Voorts zijn wij van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie.’ Zelf zal ik alvast mijn bijdragen van vandaag op dit weblog als volgt besluiten: ‘Overigens ben ik van mening dat Horst een skatebaan dient te krijgen.’ Of nee, potjeslatijn is veel mooier: ‘Ceterum censeo Horst skatebaan acquirendam esse.’ Want terwijl de bewoners van de Van Merwijckstraat als beloning voor hun halsstarrig verzet tegen de komst van een skatebaan intussen een basketbal- annex trapveld voor hun deur hebben gekregen (als dat maar geen te zware geluidsbelasting is), is er nog altijd geen duidelijkheid over de locatie van een nieuwe skatebaan in Horst (klik rechts onder ‘labels’ op ‘skatebaan’ voor de eerdere zeven bijdragen over deze kwestie). En dat terwijl wethouder Litjens op 2 december 2009 de verwachting uitsprak dat er snel helderheid zou komen. Nu is snelheid een relatief begrip, maar een tijdsspanne van een half jaar zou ik in dit geval niet als ‘snel’ willen betitelen.
Het wachten op initiatief van het gemeentebestuur vermoedelijk beu, heeft PvdA-PK-raadslid Roy Bouten op 27 april in samenspraak met ondernemer Patrick Bierens zelf maar een locatie voorgesteld: een grasveld tussen sportschool Anco en de Venrayseweg, nabij de ingang van Kasteelpark Ter Horst. ‘Een mooie suggestie die ik zeker mee wil nemen in het dossier’, was de wat zuinige reactie van de verantwoordelijke wethouder, Loes Wijnhoven. Uiteindelijk deed ze de toezegging in de eerste raadsvergadering na 25 mei te laten weten of ze uiterlijk op 1 oktober (over snelheid gesproken) met een plan zal komen voor een skatebaan op de voorgestelde locatie aan de Venrayseweg. Die eerste raadsvergadering na 25 mei vindt volgende week dinsdag plaats. Zal 8 juni 2010 voortaan in de annalen te boek komen te staan als de dag van het begin van het einde van vijf jaar skatebaanschande? Het zal me benieuwen. Ceterum censeo Horst skatebaan acquirendam esse.

1 opmerking:

  1. We zullen haar zeker vragen naar de voortgang. Sterker nog. De toezegging die is gedaan is dat we morgen uitsluitsel hebben of er 1 oktober duidelijkheid/een skatebaan is.

    BeantwoordenVerwijderen