maandag 5 juli 2010

Klein mysterie 176 – Getut en gemier (7)

Jaaaaaaaaaaaaaaaa 1-1!!!!!!!!!!Hoe beleven de twitterende Horster politici het WK? Hebben ze naast hun drukke werkzaamheden nog tijd om het voetbal een beetje te volgen? Twitteren ze er ook over? Horst-sweet-Horst analyseerde hun WK-twittergedrag.
Wat opvalt, is de afwezigheid van het CDA. Te druk met wonden likken? Ger Driessen, Raymond Knops en Leon Litjens komen met z’n drieën tot dusverre niet verder dan twee WK-tweets. Nee, dan wethouder Freek Selen (Essentie). Twittert op 14 juni kort voor aanvang van Nederland-Denemarken veelbetekenend Als wethouder Sport heb je natuurlijk bepaalde zaken waar je niet onderuit kunt ... en laat vervolgens geregeld van zich horen, niet alleen bij wedstrijden van het Nederlands elftal. Zegt die commentator nu steeds "itler" ipv intler ?, vraagt hij zich bijvoorbeeld af tijdens Chili-Zwitserland. Is ook niet te beroerd de bondscoach van advies te voorzien. Zo klinkt het tijdens Nederland-Japan: Nou dat is nog niet veel... Wisselen maar, Bert! Is na Nederland-Brazilië overtuigd van de goede afloop: Nu komt het goed!!! Over naar Roy Bouten (Pvda-PK). Volgt het WK intensief. Duitslandhater: Gun dit duitsland totaal niets. Counterploeg. Maar wie denkt dat we hier met een Oranjefan te maken hebben, heeft het helemaal mis: Weet dat het vloeken in de kerk is, maar heb vrij weinig met het spel van dit ned. Niet voor niets als Ajacied geboren! Andere keer: Ik vind het best leuk, hoor. Maar om nu te zeggen dat het me veel doet? Nee. Sorry. Maakt zich verder vooral druk om z’n WK-poule: Grrrr Slowakije kost me voor de tweede keer in twee wedstrijden de volle lading punten.Resteren de twee twitterende SP’ers: Thijs Coppus en Linda Hogema. Een groter contrast is niet denkbaar. Coppus: de geboren provocateur. Vier voorbeelden:
1) Voetbal kijken staat niet in mijn functieomschrijving.
2) 13.30. Het ideale moment om boodschappen te gaan doen
3) Mooi Duitsland heeft weer gewonnen. De echte helden van het WK!
4) Heerlijk reizen tijdens het voetbal. Wanneer verliest NL weer van Brazilie? ;-)
Hogema: de ware liefhebster (Voetbal kijken, roseetje erbij, Sef op de grond; andere keer: Wauw, mooi doelpunt van Klose!) en hartstochtelijk Oranjefan (Jaaaaaaaaaaaaaaaa 1-1!!!!!!!!!! en enkele minuten later: Ja hoor: 2-1!!!!! Sneijder!).Zitten elkaar soms wel een beetje te stangen, Coppus en Hogema. Als Coppus nota bene tijdens Nederland-Brazilië in een bloedhete trein naar Roermond stapt (weer dat provoceren) en twittert Ik wist niet dat ik uit mijn ogen kon zweten... repliceert Hogema meteen met Dat heet nou huilen, deed ik ook bij de 0-1 daarnet ;-).
Als Coppus medelijden probeert op te wekken met O god. Ik zat in de hup holland hup express reageert Hogema slechts met een sarcastisch Hahahaha!.Curieus. Kan alleen maar duiden op blinde haat of grenzenloze liefde tussen die twee. Wacht eens, wat twitterde Coppus helemaal aan het begin van het WK ook al weer? Ik ben thuis in de minderheid, dus hier genoeg oranje-spul. Het klinkt ongelooflijk, maar zouden Coppus, Hogema en Sef (op de grond) misschien onder één dak huizen? Wie zou er dan nog durven te beweren dat de SP een stalinistische partij is waarin uiteenlopende meningen niet worden getolereerd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten