maandag 3 januari 2011

Top 5 – Vreemd genoeg compleet uit de aandacht verdwenen zaken (2)

Weer een jaar voorbij. In een opsomming van wat er allemaal gebeurde in 2010 heb ik geen zin. Te banaal, te voor de hand liggend. Nagaan wat er niet gebeurde is interessanter. Maar wacht: heb ik dat al niet eerder gedaan? Klopt! 28 december 2009: ‘Top 5 van in 2009 vreemd genoeg compleet uit de aandacht verdwenen zaken.’ Eens kijken of daar nog iets bijzit voor 2010:

5. Tal van wederopbouwprojecten.28 december 2009: ‘Al maanden geen nieuws meer over de herbouw van de stations van America en Griendtsveen, de Sint-Joriskapel in Hegelsom en de boerderij bij de molen in Meterik.’ In 2010 niets nieuws onder de zon, dus die houden we er in. Moge het in 2011 mooi zo blijven. Van de notabelen met wederopbouwplannen voor de ruïne van kasteel Ter Horst hebben we gelukkig de laatste maanden ook nog maar weinig gehoord. Mijn inschatting: alle kasteelwederopbouwplannen staan of vallen met de herbenoeming van Ger Driessen tot gedeputeerde. Gaat die door dan komt van uitstel afstel, gaat die niet door dan in plaats van uitstel uitbouw.

4. De grote zilverreiger.
28 december 2009: ‘Dé ontdekking van vorige winter, deze winter nog niet gesignaleerd.’ Deze winter is het al niet anders. Toch moet ie er zijn. Hoe is het anders te verklaren dat de Horst-sweet-Horstpagina’s over de witte reiger de laatste weken tot de drukstbezochte behoren?

3. Mijn integratiepoging.
Evenals in 2009 deed ik in 2010 via dit weblog een poging om te integreren in de verpoolsende Horster samenleving. Zowel in 2009 als in 2010 liep dit op niets uit. Toch is er hoop: via Peter leverde een Poolse schilder (‘Gerke’) een vertaling van dit pamflet: Opnieuw via Peter heb ik hem daarna uitgenodigd voor een etentje. Door een langdurig verblijf van Gerke in Polen is het daar vooralsnog niet van gekomen.

2. De komst van een hippisch centrum bij het ruiterterrein in de Kasteelse Bossen/Kasteelpark Ter Horst. Vóór de zomer van 2009 zou er zekerheid zijn over de komst van het centrum. Dat is meteen ook het laatste wat we ervan vernomen hebben. Of zou het Limburgs Hippisch Talentencentrum, waarover Dagblad De Limburger op 22 november berichtte, in Horst geprojecteerd zijn? Maar dan was dat toch wel met meer tromgeroffel gepaard gegaan?

1. De afbraak van pand Cuppen. 28 december 2009: ‘Staat naar mijn gevoel al jaren op de nominatie, maar komt er – gelukkig – steeds maar niet van. Zouden die mooie brievenbus of de verstoorde rust van de bewoners van appartementencomplex De Doolgaard soms roet in het eten gooien? Of toch de kredietcrisis?’ In 2010 waren het vooral het kerkbestuur en Jos van Lin die afbraak in de weg stonden. Voor 2011 heb ik mijn hoop gevestigd op Rehoboth. Verder heb ik bij de draaihals, een met uitsterven bedreigde vogel, een officieel verzoek in drievoud ingediend om komend voorjaar in pand Cuppen te gaan nestelen.

Weet u? Die top 5 van 28 december 2009 is ook een jaar later nog even actueel. Welbeschouwd hadden we 2010 gewoon over kunnen slaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten