maandag 25 april 2011

Klein mysterie 246 – TG-KL (3)

In de brief van de coördinator afdeling Veiligheid & Handhaving van de gemeente Horst aan de Maas over het ontbreken van een omgevingsvergunning voor de TG-KL heet het: ‘Gelet op het algemeen belang dat gediend is met handhaving, hebben wij, indien sprake is van overtreding van een wettelijk voorschrift, een beginselplicht handhavend op te treden.’ Zo is het maar net. Ordnung muss sein. Als er regels zijn, moet je ze ook handhaven, anders krijg je alleen maar gedonder. Stel je toch eens voor wat er zou gebeuren als iedereen zomaar zonder omgevingsvergunning een kunstobject in z’n voortuin zou zetten! De ramp zou niet te overzien zijn! Hulde aan het Team Veiligheid en Handhaving dat zijn verantwoordelijkheid neemt en dit welig tierend onkruid met wortel en tak uitroeit!
Maar wie a zegt, dient ook b te zeggen. Dus nu a.u.b. ook flink doorpakken. Heeft die kruisweg, bijna tegenover de TG-KL, eigenlijk wel een omgevingsvergunning? En hoe zit het met al die dazenvangers, windwatermolens, Stokterwegtekeningen, Victor Veiligs, thuisverkoopstalletjes en Sevenumse corpussen met blauwe dan wel gele lendendoek?
Voldoen die wél aan alle voorschriften? Werk aan de winkel voor het Team Veiligheid en Handhaving dunkt me! En als het Team Veiligheid en Handhaving toch bezig is, laat het dan vooral ook eens kijken naar de vele jachthutten die Horst aan de Maas rijk is.
Als kunstobjecten vergunningplichtig zijn, zijn jachthutten het in het kwadraat, zou ik denken. Wie er vanuit gaat dat een gedisciplineerd volkje als het jagersgilde z’n zaakjes wel op orde heeft, wil ik aanraden eens rond te struinen op jachthutten.nl. Krijg je toch een ander beeld. Wat het in dit geval handig maakt voor het Team Veiligheid en Handhaving is dat Horst-sweet-Horst al heel wat voorwerk heeft gedaan. Een teamlid hoeft rechts in het menu ‘Labels’ slechts te klikken op ‘Jachthutten’ en hij of zij krijgt gratis en voor niets alle informatie die hij of zij maar wenst te hebben over Horster jachthutten. Inclusief locaties uiteraard. Gemakkelijker kan een Handhavend Optreder het niet hebben.
Ja, ik realiseer me terdege dat ik met het voorgaande behoorlijk in eigen vlees snijd. Gaat het Team Veiligheid en Handhaving over tot actie, dan blijft er voor Horst-sweet-Horst, met z’n bijzondere voorliefde voor opmerkelijke bouwsels, weinig meer te schrijven over. Spijtig inderdaad, maar als het algemeen belang ermee gediend is, kan Horst-sweet-Horst niet anders dan een toontje lager zingen. Wat stond er ook alweer? ‘Gelet op het algemeen belang dat gediend is met handhaving, hebben wij, indien sprake is van overtreding van een wettelijk voorschrift, een beginselplicht handhavend op te treden.’

(Klik hier voor het vervolg.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten