maandag 26 december 2011

Klein mysterie 303 – Ophef

Journalist Peter Heesen maakte in Horst weinig vrienden met z’n artikel over de Innovatoren
in Dagblad De Limburger van 21 december. Met wethouder Litjens kreeg hij het aan de stok over z’n bewering dat de Villa Flora (een ander gebouw op het Floriadeterrein)
door de gemeente Venlo zou zijn gebouwd (klik hier). SP-Statenlid Thijs Coppus viel vooral over de positieve toonzetting van het stuk: ‘De kantoortoren is volgens de krant een symbool van “lef en durf” en de tegenstanders van het miljoenenproject hebben ongelijk gekregen. Als het hier om een hoofdredactioneel commentaar ging, zou ik hier geen probleem mee hebben, maar ik vind het opvallend dat in een gewoon artikel dit statement wordt gemaakt.’ Ook ik heb wel eens gedacht dat als de Floriade-organisatie ooit zou moeten bezuinigen, de pr-afdeling het eerste slachtoffer zou zijn. Met Dagblad De Limburger was de Floriade immers toch al verzekerd van ladingen positieve publiciteit. Het regionale dagblad als onbezoldigd propagandist die elke floriadale muggenscheet weet op te blazen tot nieuws met het gewicht van een olifant. Zoiets.
Allemaal koudwatervrees, zo constateerde ik zaterdagochtend tot m’n genoegen bij het lezen van Dagblad De Limburger. In een afgewogen achtergrondartikel gaat dezelfde Peter Heesen in op het door dezelfde Thijs Coppus opgeroepen kabaal dat is ontstaan over de hoogte van de salarissen van de Floriadedirectie. De standpunten worden keurig op een rijtje gezet en er wordt een enkele kritische noot gekraakt. Zoals het hoort.
Eind goed al goed? Nou, eigenlijk toch niet helemaal. Wat twitterde Rob van Lee zaterdagavond namelijk: ‘Hoezo “ophef” over de floriade-salarissen? Er is geen ophef, alleen op de redactie van L1. Mooi staaltje self fulfilling prophecy. Zielig.’
Was Rob van Lee bouwvakker uit Ubach over Worms of bankbediende te Tungelroy dan zou je z’n tweet kunnen bestempelen als ‘een mening’. Anders wordt het als je weet dat Rob van Lee een of andere hoge functie bekleedt op de afdeling Marketing & PR van Dagblad De Limburger. Hetzelfde Dagblad De Limburger dat z’n Noord- en Midden-Limburgse editie zaterdag opende met de kop ‘Beroering salaris Floriade-bazen’. Hetzelfde Dagblad De Limburger dat in het bijbehorende artikel rept van ‘de kwestie’ en ‘de commotie’. Hetzelfde Dagblad De Limburger dat dus in een achtergrondartikel dieper in gaat op de zaak.
Leest Rob van Lee z’n eigen krant niet? Of is de ruime aandacht voor wat we ondanks meneer Van Lee misschien toch wel ‘ophef’ over de salariëring van de Floriadebazen mogen noemen er om welke reden dan ook doorheen geglipt en vervalt de krant na zaterdag weer in de aloude Floriadevolgzaamheid?

1 opmerking:

  1. Denk dat een het pavlovreactie van Rob van Lee is. Hij heeft jarenlang de torenhoge salarissen van de directie van de Zorggroep Noord-Limburg mogen verdedigen.

    BeantwoordenVerwijderen