maandag 30 april 2012

Intermezzo – Komt Ze wel of komt Ze niet?

Komt Ze wel of komt Ze niet? Die vraag hield het massaal toegestroomde publiek op Wilhelminaplein in Horst gisterochtend in de ban. Iedereen had er al dagenlang naar uitgekeken, alle voorbereidingen waren getroffen, de hotemetoten – met in hun kielzog de vertegenwoordigers van de media – waren in groten getale aanwezig. Nu was het wachten dus nog alleen op Haar komst.
Degenen met een officiële uitnodiging, waarvan velen hun brevet van onvermogen op het groene jasje hadden gespeld, hadden het hoogste woord. Sommigen, onder wie een parmantig kereltje dat meende de wijsheid in pacht te hebben, kon je zelfs horen beweren dat het landsbelang in het geding was. Anderen, onder wie een kaalhoofdige rappe prater in een vaal rood jasje,
beklaagden zich dat ze niet tot het deelnemersveld behoorden, terwijl ze wel in aanmerking meenden te komen. Weer anderen, onder wie een amicaal heerschap in een felrood pak,
stelden zich al bij voorbaat tevreden met de rol van toeschouwer. Zij hadden niets met deze tak van sport. En dan was er nog iemand die zonder zich af te melden thuis was gebleven, maar waar naar het scheen niemand erg rouwig om was.

Zoveel stond vast: zonder Haar ging het hele feest niet door. Om de tijd te doden, werd tot Haar gezongen en gebeden. Intussen deden zieners, wichelroedelopers, toekomstvoorspellers en opiniepeilers goede zaken.

Kwam Ze nu wel of kwam Ze niet? Om een lang verhaal kort te maken: ondanks alle op Haar gerichte verwachtingsvolle blikken kwam Ze gisterochtend niet, de zon. En dus moesten bij gebrek aan zonneschijn de Open Horster Kampioenschappen Over-Je-Eigen-Schaduw-Heenspringen worden afgelast. Nieuwe datum waarschijnlijk ergens na 12 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten