maandag 12 juli 2010

Top 5 – Horster WK-versieringen

Over. Uit. Voorbij. Johan Derksen en Gé Peeters jullie worden bedankt. Twee voetbalkenners bij uitstek die het deden voorkomen alsof Nederland met twee vingers in de neus wereldkampioen zou worden. Daar klamp je je als leek dan toch aan vast. Johan Derksen bracht zijn wijsheden met een jaloersmakende achteloosheid dagelijks te berde in VI Oranje. Gé Peeters, redacteur van De Echo van Horst, koos het Venrayse weekblad Peel en Maas uit om het volk kond te doen van zijn overtuiging. Op de vraag ‘Wordt Nederland wereldkampioen?’ antwoordde hij in Peel en Maas van 10 juni: ‘Ja, met glansrijk aanvallend voetbal waarover internationaal nog jaren zal worden gesproken. Oranje als voorbeeld voor de wereld!’. Gevraagd naar z’n favoriete speler reageerde Peeters met: ‘Van Persie, eenzame klasse. Speler van het toernooi. Zeven doelpunten.’ Elk verder commentaar overbodig lijkt me. Derksen en Peeters: weer twee helden die van hun voetstuk zijn gevallen.Scherven opruimen. Wonden likken. Uithuilen en opnieuw beginnen. Donderdag FC Utrecht-KF Tirana, tweede voorronde Europa League. Over vier weken NEC-VVV. Wat nu resteert, is mijn top 5 van Horster WK-versieringen:

5. Nummer 5 staat voor de tientallen Horster straten met allemaal ongeveer dezelfde aanblik:In de Riet was op dit gebied exemplarisch. Veel gebruik van massaproducten, enigszins fantasieloos, toch een mooi gezicht.

4. Nummer 4 staat voor alle, vaak uiterst aandoenlijke blijken van kinderlijke Oranjeverering: Aangetroffen in een voortuintje in de Loevestraat.

3. Zou zomaar een actie van Horst-sweet-Horst kunnen zijn, deze fraai opgetuigde Eduard van de Griendt.Is het echter niet.

2. De nummers 1 en 2 steken er met kop en schouders bovenuit. Vergeet Xavi, Iniesta, Özil, Forlan en Robben: dit waren qua oorspronkelijkheid, fijnzinnigheid en creativiteit de echte toppers van dit WK. Wel moeilijk kiezen tussen de nummers 1 en 2, maar na rijp beraad heeft het oranje schaap met de delftsblauwe accenten uit Swolgen het onderspit gedolven.
1. Al op 27 mei gespot in een voormalige etalage aan de Spoorstraat in Tienray:Zó mooi! Die nostalgische foto van de Spoorstraat in jaren zestigkleuren, dat houten bord met Paniniplaatjes van het WK’78 en natuurlijk vooral die oranje tuinkabouter met rood-wit-blauwe puntmuts die z’n rechterbeen zo stoer op de bal (duidelijk geen Jabulani) laat rusten: deze installatie hoort gewoon in een museum thuis.

2 opmerkingen:

 1. Pijn aan mijn rechterelleboog. Naar de dokter:' Heb je veel gedronken tijdens de finale?' 'Niet meer dan in de andere wedstrijden van Oranje.'
  'Heb je veel wegwerpgebaren gemaakt tijdens de finale?'
  'Niet meer dan in de andere wedstrijden van Oranje.'
  'Ben je soms gevallen?'
  'Ja, van mijn voetstuk'
  Gégroet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great work keep it coming, best blog on earth

  buy cialis

  BeantwoordenVerwijderen