maandag 18 mei 2009

Klein mysterie 74 – Krane(n)veldweg

Terug naar een oude liefde: straatnaambordjes.
Ontelbare malen moet ik het bordje zijn gepasseerd, nooit had ik er acht op geslagen. Tot gisteren. Ineens viel het me op. Komend vanaf de Bemmelstraat wilde ik linksaf richting Hegelsom de Kraneveldweg oprijden. Kraneveldweg? Kranenveldweg zul je bedoelen! Op zulke momenten begin ik altijd aan mezelf te twijfelen. Ik zou zweren dat het Kraneveldweg was, maar hier staat toch echt heel duidelijk, wit op blauw, Kranenveldweg. Vreemd. Het is toch ook geen Kranenstraat? Voor de zekerheid toch maar eventjes gecontroleerd. Inderdaad, Kranestraat:Dan maar eens zoeken naar andere Kranenveldwegbordjes. T-splitsing met Americaanseweg: Dat is dus 1-1. Het derde en laatste bordje, op de t-splitsing met de Kranestraat (!) moet dan maar de beslissing brengen: 2-1 voor de Kraneveldweg! Elke zelftwijfel is misplaatst!
Natuurlijk is dit klein bier vergeleken met de eerdere straatnaambordenmysteries. Gewoon een foutje van de straatnaambordenfabrikant. Kan gebeuren, zo wisten we al van de Mevrouwsbosweg.Resteert de vraag waar dat ‘krane’ in beide straatnamen naar verwijst. Ik heb geen idee. In elk geval niet naar dat ding waar water uit komt, lijkt me, want dan was een n achter ‘krane’ juist wel op z’n plaats geweest. Hoewel, de Waterstraat ligt ook in deze buurt. Is Horst heimelijk bezig met het creëren van een wijk met straatnamen die refereren aan water en sanitair? Zou overigens ook wel wat hebben:
‘Waar woon je?’
‘Op de Douchekoplaan.’
‘Hoe kom ik daar in ‘s hemelsnaam?’
‘Heel eenvoudig: ‘Op het Stortbakplein ga je links. Dan sla je rechts de Toiletbrilstraat in. Dan weer rechts en je zit al op de Douchekoplaan.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten