woensdag 23 september 2009

Klein mysterie 99 – Vreemde vogel

Verbaasde ik mij afgelopen winter over de grote zilverreiger, vandaag zag ik bij toeval een nog vreemdere vogel. Ik ontwaarde het gigantische beest tegen half zeven vanavond, boven Kasteelpark Ter Horst (formerly known as Moelbaerenbos). Vliegend in een traag tempo in oostwaartse richting:
De spelersbus van ADO Den Haag, ongetwijfeld onderweg naar Venlo voor de bekerwedstrijd tegen VVV (3-0 voor VVV, twee keer Honda, die desondanks opnieuw niet helemaal kon overtuigen), reed er zelfs een rondje voor om. Bij het zien van de vogel dacht ik onmiddellijk aan een dwaalgast, volgens Wikipedia een vogel die door extreme omstandigheden zijn natuurlijke habitat verlaat. Het leek inderdaad op een volledig uit vorm zijnde vogel, bepaald niet in de wedstrijd zittend en zoekend naar een nieuwe (Europese?) habitat. Later betrapte ik hem nog een keer boven het Melderslose Veld:
Hoewel het dier ondanks z’n enorme proporties een zekere onbenulligheid uitstraalde, moet ik toch zeggen dat ik er niet rouwig om was dat het koers zette richting Duitsland. Hebben wij er hier geen last meer van. Je kunt tenslotte nooit weten wat zo’n vogel nog voor schade aan gaat richten. Het was een vreemdeling zeker, die verdwaald was zeker.

1 opmerking: