woensdag 16 juni 2010

Top 5 – Nieuwe baantjes voor Raymond Knops

De zo veel belovend begonnen politieke carrière op een dood spoor beland? Het zal toch niet? Voor het geval dat, heeft Horst-sweet-Horst – nooit te beroerd om mee te denken in crisistijden – alvast een top 5 van nieuwe baantjes voor Raymond Knops samengesteld:

5. Manager van het Horster opvanghuis voor uitgerangeerde CDA-politici. Politiek instinct kan Raymond niet worden ontzegd, want hij wist het spelletje zo te spelen dat het opvanghuis in zíjn gemeente werd gevestigd, waardoor hij zich als eerste verzekerd wist van een plaatsje. Het zou hem sieren als hij nu uit dankbaarheid de leiding op zich nam. Een niet te onderschatten opgave omdat het aantal uitgerangeerde CDA-politici de stoutste verwachtingen heeft overtroffen en er dus pijnlijke keuzes (‘Jij wel. Jij niet. Jij ook niet.’) zullen moeten worden gemaakt.

4. Ambulant honorair consul van Limburg in de rest van Nederland. Bij wie is Limburg in veilige handen? Wie wist de truckrun voor Noord-Limburg te behouden? En wie zorgde ervoor dat er bij het komende OLS in Grubbenvorst twee tijdelijke spoorbruggen komen (typisch SP om daar weer een beetje moeilijk over te zitten doen)? Juist! Nu er boven de Moerdijk weer een wereld te winnen is en Limburg aan imagoschade ten onder dreigt te gaan, is Raymond de juiste man op de juiste plaats op het juiste tijdstip. Voor Limburg is de verkiezingscatastrofe van het CDA een blessing in disguise, zoveel is wel zeker.

3. Vuvuzelastemmer. Er wil nog wel eens een valse noot opklinken uit het in korte tijd zo populair geworden instrument. Voor de voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen moet het een fluitje van een cent zijn die wanklank er uit te halen. Zit dat karwei erop, dan zou het organiseren van een vuvuzela-uitvoering van de Koning Voetbalmars een volgende uitdaging kunnen zijn.

2. Adviseur van Apollo’68. De Horster modelvliegvereniging is op zoek naar nieuwe gevechtsvliegtuigjes. Dan is het advies van een ervaringsdeskundige in het JSF-dossier meer dan welkom. Wel even opletten dat er geen miljarden over de balk worden gesmeten.

1. Verwijderaar van ongewenste reclameborden. Kan de sympathieke Meterikker meteen beginnen met het opruimen van z’n eigen (ook een week na de verkiezingen nog aanwezige) rotzooi. Normen en waarden, weet u wel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten