maandag 22 augustus 2011

Actualisatie – Skatebaanschande (12)

Zag ik dat nu werkelijk goed gisteren in De Koel? Dat er na de 2-1 van Theo Janssen een Horster gemeenteraadslid hoog in het hek van het Ajax-vak klom om de Amsterdamse supporters aan te zetten tot meer vocale steun?
Nee, Linda Hogema en Petra Leijssen-Versteegen waren het niet. Het was sowieso een man. Joop de Hoon? Lijkt me geen voetballiefhebber. Michael van Rengs? Erkend VVV-supporter; uitgesloten dus. Hendrik Hazeu? Met alle respect, maar een 80-plusser zie ik nog niet zo snel dit soort capriolen uithalen. Anthony van Baal? Wordt als politieagent geacht het goede voorbeeld te geven. Bram Hendrix? Twittert recentelijk weinig meer over voetbal, zal dus wel PSV-fan zijn. Zo wordt het kringetje van mogelijke hekbeklimmende gemeenteraadsleden snel kleiner. Laten we het er op houden dat ik heel sterk de indruk had dat de actie het werk was van het raadslid dat zich de afgelopen jaren het sterkst heeft gemaakt voor een skatebaan in Horst.
Zo, na deze lange inleiding ben ik eindelijk waar ik zijn wil: de skatebaan.
Donderdag regende het hard en veel, óók in Horst. Zó hard en zó veel, dat de crypte van de Sint-Lambertuskerk enkele centimeters onder water kwam te staan. Nota bene op een moment dat er een mis werd gehouden. Het duurde twee dagen, maar toen was – volgens Dagblad De Limburger en InHorst – de schuldige gevonden: de skatebaan. Die vervloekte skatebaan ook. Ligt ie er nauwelijks twee maanden, gaat ie ineens dit gedrag vertonen. Niet te tolereren! Ik zou zeggen: laat de altijd zo trefzekere Horster politie op ’m los en geef die opdracht de baan te vellen met een knieschot. Mocht het met de politiële trefzekerheid ditmaal wat minder gesteld zijn, dan stel ik verbanning van de baan voor. Wat had u gedacht van de strook tussen Van Merwijckstraat en de A73? Of anders het grasveld voor de Anco, aan de Venrayseweg? Dat zal ’m leren, die godverdommese skatebaan!
Er zijn trouwens ook mensen die ’m na donderdag de hemel in prijzen, de skatebaan. Zeverzak bijvoorbeeld. Die vraagt zich af: ‘Gods water over Gods stakkers?’ en roept iedereen op vooral door te skaten: ‘Dan zorgt het volgende noodweer er vast voor dat het water de kerk straks aan de lippen staat!’
Het – woedende – betoog van Zeverzak komt er in feite op neer dat de Zondvloed van donderdag in de crypte moet worden gezien als een straf van God. Lézen!

2 opmerkingen:

  1. Zal ik het dan maar toegeven :-) ? Aangezien ik door zowel EredivisieLive als wat Ajax fotografen (bewijs: http://t.co/CplgQWS) ben betrapt heeft ontkennen ook weinig zin.

    Mbt je stuk. Ben aan het kijken of dit (schuld bij Skatebaan) nog een staartje krijgt. Kan me er redelijk boos over maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Wim,

    aangezien het stukje over water in de kerk tot nog meer hemelwater heeft geleid, heb ik het maar van de blog verwijderd. Gods toorn is helder, nu de lucht nog. En een beetje zon graag!

    BeantwoordenVerwijderen