maandag 5 maart 2012

Top 5 – Versierde hondendrollen

Wat moet het leven toch eenvoudig zijn als je gelooft in het bestaan van een god. Dan constateer je op een nevelige donderdagmorgen in de Kasteelse Bossen dat zomaar ineens alle hondendrollen er van een kek doorschijnend zilvergrijs kroontje zijn voorzien,
dan hoef je slechts te denken ‘Kijk, Hij heeft weer eens een prachtig werk verricht’ en dan kun je je de rest van de dag onbezorgd bezighouden met de dingen die er werkelijk toe doen.

Anders is het als je zegt:
Dan ben je het aan jezelf verplicht naar een verklaring te zoeken voor dat curieuze verschijnsel. Je de rest van de dag onbezorgd bezighouden met de dingen die er werkelijk toe doen, kun je dan wel op je buik schrijven. Het ongeluk wil natuurlijk weer dat ik tot deze laatste categorie behoor.

Mijn top 5 van verklaringen voor het feit dat alle hondendrollen in de Kasteelse Bossen op donderdagochtend 1 maart 2012 zomaar ineens van een kek doorschijnend zilvergrijs kroontje waren voorzien:
5. Het betreft hier een actie van de gezamenlijke Horster bakkers om aan te tonen dat ze in tegenstelling tot andersluidende berichten wel degelijk in staat zijn een toefje slagroom aan te brengen op de taart.

4. Dit feit moet worden geïnterpreteerd als een welgemeende afscheidsgroet van Koning Winter, die iedereen op deze manier wil bedanken voor het ook dit jaar weer in hem gestelde vertrouwen.

3. We hebben hier te maken met een door de Horster politie aangebrachte hondenlekkernij als kleine blijk van waardering voor alle honden die zich de afgelopen weken hebben omhangen met de welbekende felgele Waak voor Inbraakhondenpenning.

2. Het gaat hier om een eerbetoon in het kader van Nationale Complimentendag van een anonieme Horster VVV-fan aan de nieuwe ster aan het Noord-Limburgse voetbalfirmament: Ton Lokhoff.

1. Het betreft hier een onderdeel van de campagne Herwaardering voor de Bolus van de stichting BF (Bolus Forever) die met lede ogen moet toezien hoe de welgevormde hondendrol het in de strijd om de publieke waardering voor dierlijke excrementen steeds vaker moet afleggen tegen de muggenscheet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten