zondag 7 juni 2020

Top 5 – Pictogrammen op de Nettuno 900 aan de Campsbosweg

Welverdiende eerste plaats in de Horst-sweet-Horst top 5 van achterkanten van Horster haspels (klik hier) voor de Nettuno 900 aan de Campsbosweg in Meterik. De voorkant mag er trouwens ook best wezen (hebben haspels überhaupt een voor- en een achterkant? En zo ja, is wat ik als achterkant zie, misschien de voorkant?).


Welbeschouwd is eigenlijk alles geweldig aan de Nettuno 900. Neem alleen al die naam: Nettuno, Italiaans voor Neptunus, god van de zee en van alle stromend water. Nettuno was ten tijde van de productie van deze haspel nog vereeuwigd in het logo van de producent uit het Noord-Italiaanse Fontanelle (inmiddels heeft zeebinkie plaats moeten maken voor godbetert een lieveheersbeestje op een groen blaadje).


Wat me misschien nog wel het allermeest aanspreekt aan de Nettuno 900 zijn de pictogrammen. Het ouwetje is ermee bezaaid.

  
Ik telde elf verschillende pictogrammen, vaak op meerdere plaatsen aangebracht. Maar ik sluit beslist niet uit dat ik hier of daar een exemplaar over het hoofd heb gezien.


Corona moest ten tijde van de productie van de Nettuno 900 nog geboren worden. Des te ongelooflijker dat de fabrikant al voorzag wat te gebeuren stond en een passend afstand-houden-pictogram ontwierp.   

  
De betekenis van sommige pictogrammen spreekt voor zich. Van een aantal andere evenwel was de betekenis me niet meteen duidelijk. Daarvoor moest ik het instructieboekje van de Nettuno 900 raadplegen. Op basis daarvan ontstond de exclusieve Horst-sweet-Horst top 5 van pictogrammen op de Nettuno 900 aan de Campsbosweg (met cursief de tekst uit het instructieboekje). Komt ie:.

5.

Handen drogen? Houd uw handen niet vóór de ruimte tussen de twee cirkels, maar steek ze erin. Onderstaand pictogram van hetzelfde laken een pak: Handen warmen? Houd uw hand niet vóór die twee balken, maar steek ze ertussen.


4.

Als u zo nodig meent met uw handen aan de kettingkast van de Nettuno 900 te moeten frunniken, zorg er dan wel voor dat u handschoenen aantrekt. De kans bestaat namelijk dat zich olieresten op de ketting bevinden.

3.

U kunt de Nettuno 900 natuurlijk ook als douche gebruiken. U beleeft het meeste genot aan uw douchebeurt als u een beetje schuin onder de douchekop gaat staan.

2.

Ongetwijfeld maken de pictogrammen op de haspel alles duidelijk. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, raadpleeg dan Het Boek, dan zal alles u alsnog helemaal duidelijk worden.

1.

Heeft u de juiste bladzijde in Het Boek gevonden? Leg er dan meteen een steeksleutel op, want het hoeft maar een beetje te waaien of u bent de juiste bladzijde alweer kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten