maandag 5 oktober 2009

Intermezzo – Burgemeesters (3)

Limburgse burgemeesters de afgelopen week:

1. ‘Uit het onderzoek zal blijken dat mij niets te verwijten valt. Als dat wel zo is, trek ik daar de consequenties uit.’ (Burgemeester Gerd Leers (CDA) van Maastricht loopt in Dagblad De Limburger van 2 oktober 2009 vooruit op de uitkomsten van een onderzoek naar de gang van zaken bij een bouwproject in Bulgarije waarbij hij samen met de Maastrichtse topambtenaar Nico Nollen betrokken is.)2. Burgemeester Jos Waals (CDA) van Venray betreurt dat hij door zijn onzorgvuldig taalgebruik (‘kut-Marokkanen’) op een bijeenkomst van Kiwanisclub De Rooyse Ladies de Marokkaanse gemeenschap in Venray heeft gecriminaliseerd. Hij komt niet terug op een eerder gedane uitspraak in Dagblad De Limburger: ‘Mij was verzekerd dat het een besloten bijeenkomst was.’

3. ‘’s Avonds feliciteer ik namens de gemeente het bestuur van de Vrouwenbeweging America met het 75-jarig jubileum. Ontstaan in 1934 heeft de vrouwenbeweging ongetwijfeld bijgedragen aan de emancipatie van de vrouwen in America. Hoewel er momenteel veel meer mogelijkheden zijn (binnen en buiten America) voor vrouwen om zich in de vrije tijd te ontplooien, vervult deze vereniging nog steeds een belangrijke maatschappelijke en sociale functie.’ (Burgemeester Kees van Rooij (CDA) van Horst aan de Maas doet op zijn weblog verslag van zijn bezigheden op 26 september)

Dan nu enkele gewetensvragen: welke van deze drie burgemeesters zou u, zo mogelijk vandaag nog, vanwege verregaande stupiditeit, onmetelijke arrogantie, onuitstaanbare profileringsdrang en meer van dat soort dingen uit hun functie ontheven willen zien (meerdere antwoorden mogelijk)? Welke van deze drie heren zou u het liefste als burgemeester hebben (één antwoord mogelijk)? Inderdaad, Horst sweet Horst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten