maandag 21 maart 2011

Klein mysterie 234 – Vertegenwoordiger van het volk

De gemeenteraad van Horst aan de Maas, in vergadering bijeen op dinsdag 15 maart 2011, krijgt bij de behandeling van het burgerinitiatief van vereniging Behoud De Parel een lesje staatsinrichting van bovenmeester Anthony van Baal, volksvertegenwoordiger namens de SP. Luister mee (klik hier, ga naar agendapunt 6 en klik vervolgens door naar 1 uur 35 minuten en 25 seconden) en huiver: ‘Wij zijn volksvertegenwoordigers. Dit woord behoeft geen uitleg. Wij zitten hier als vertegenwoordiger van het volk. En wat het volk wil, is duidelijk. Wij hoeven dat slechts te vertalen in een besluit. De Tweede Kamer luistert al naar het volk. Nu hier nog. Ik kan me niet voorstellen dat de Tweede Kamer luistert, dat staatssecretaris Bleker luistert, maar dat er hier in Horst aan de Maas zestien zitten die niet willen luisteren. Niet willen luisteren naar wat het volk wil. Ik ga er vanuit dat we hier allen als raad aanwezig dan ook aan het eind van dit agendapunt besluiten wat het volk, hier massaal aanwezig, van ons verlangt en dat doen wat we zijn: vertegenwoordiger van het volk.’Wil het volk megastallen? Dan krijgt het volk megastallen!
Wil het volk geen megastallen? Dan krijgt het volk geen megastallen!
Wil het volk kernenergie? Dan krijgt het volk kernenergie!
Wil het volk vanwege een ongeluk in Japan geen kernenergie? Dan krijgt het volk geen kernenergie!
Wil het volk toch kernenergie omdat het ongeluk in Japan bij nader inzien wel meevalt? Dan krijgt het volk toch kernenergie!
Wil het volk geen allochtonen meer? Dan krijgt het volk geen allochtonen meer!
Wil het volk herinvoering van de doodstraf? Dan krijgt het volk herinvoering van de doodstraf!
Wil het volk geen belastingen meer? Dan krijgt het volk geen belastingen meer!
Wil het volk brood en spelen? Dan krijgt het volk brood en spelen!
Wil het volk Wein, Weib und Gesang? Dan krijgt het volk Wein, Weib und Gesang!Reactie van burgemeester Van Rooij op de opmerkingen van bovenmeester Van Baal: ‘Overigens bijzondere opvattingen hoe democratie nou werkt.’ Ware woorden, die ondersteuning van meer dan alleen Bram Hendrix (Essentie) hadden verdiend.(Voor alle duidelijkheid: ik ben tégen megastallen)

1 opmerking:

  1. Is het geen optie om morgen een klein spiegeltje mee te nemen, en dat door het hek te steken? Dan kun je vast wel zien of er iets op het doek staat.

    BeantwoordenVerwijderen