maandag 1 augustus 2011

Intermezzo – Jachthut (17)

Surfend op het worldwideweb belandde ik, zoals wel vaker, op jachthutten.nl. Blijkt de samensteller, Harry Voss, m’n eerste stuk van twee weken geleden over jachthutten op zijn site te hebben geplaatst (klik op ‘start’ en kies vervolgens voor ‘media’). Met als inleidende zin: ‘Jagers weten met hun “Hoe goed werk ze wel uitvoeren” melder van jachthutten op verkeerde been te krijgen.’ Verkeerde been? Hoezo? Harry toch maar eens om opheldering gevraagd. Dit was z’n reactie:
‘Ja op het verkeerde been, daar zal ik op ingaan. In je gesprekken met jagers hebben ze je gemeld dat ze twee Amsterdammers (activisten) uit een hut hebben moeten halen. Een veel gebruikt onzin verhaal, wat hebben die mensen nu te zoeken in Horst aan de Maas, als ze echt iets willen ga je richting de Veluwe of zo iets. Dit verhaal heb ik al zeker tien keer binnen gekregen, ze hebben het steeds weer over twee activisten uit een grote stad. Als je iets wil ondernemen dan leg je die hoogzit/hut gewoon neer en ga je er niet inzitten (ik moedig dit niet aan hoor, maar je komt niet uit Amsterdam om in een hut te gaan zitten).
In ons land staan bijna alle hutten illegaal, ik zelf ben namelijk bezig in Epe, Apeldoorn, Heerde en Ede. Deze plaatsen weten niet wat ze er mee aan moeten. Andere volgers van mijn site (Grave en Ommen) hebben deze actie ook ondernomen. Ik wacht nog steeds op antwoorden uit Apeldoorn en Epe. Over Heerde zijn zelfs Kamervragen gesteld (inspectie gaat hier bij de reguliere inspectie kijken!). Dus ik ga er van uit dat ze in jullie omgeving ook zonder vergunning staan.
Het verhaal van 80% eet met Kerst wild hoor ik al tientallen jaren, dit soort antwoorden krijgen ze standaard vanuit de KNJV!!! Ja en dan ook nog het zieke en zwakke dieren verhaal, wat is er mis met die dieren? Moeten daar mensen over gaan om dieren te selecteren en te schieten? Lekker, zwakke en zieke dieren bij de poelier!!!!
Je geeft je schuld veel te gemakkelijk toe. Wat is er mis aan het bekijken van illegale bouwwerken? Ik heb natuurlijk ook wel gelezen dat je tegen jacht bent en het zelfs voor me opneemt, maar om zo excuus te maken, gaat me echt te ver. Jagers moeten excuus maken voor het leed wat ze veroorzaken.
Ik heb natuurlijk helemaal niets met jagers, maar ik ga wel met ze om (lees het boek over mijn leven, waar een jager aan het woord is).
Ging zelfs mee met het tellen (waar ik tegen ben) om te bekijken hoe het echt gaat. Praat veel met jagers over ons verschil van mening.
Bijvoeren is trouwens (bijna) niet toegestaan.
Je bent te naïef ingegaan op een jager die wil vertellen hoe goed ze wel zijn voor de natuur. Als je goed wil zijn voor de natuur, speel je niet voor GOD met een geweer in de hand!

Groet en succes met je site,
Harry Voss
Te naïef? Hoor ik wel vaker, kan Harry dus wel eens gelijk in hebben. Van de andere kant: als iemand mij iets vertelt, ga ik er in beginsel van uit dat hij niet liegt. Bovendien: ik heb niet graag dat mensen ongevraagd mijn huis of tuin betreden, dan past het mij ook niet als ik dat bij anderen doe, zelfs al betreft het illegale bouwwerken. Verder, ter verdediging van ‘mijn’ jager: dat de Amsterdammers in zijn hut activisten waren, heeft hij niet gezegd: dat heb ik ervan gemaakt. Het waren volgens hem mensen die op een van de twee grote vakantieparken in America verbleven. Ik heb geen reden daaraan te twijfelen.

P.S. Die biografie van Harry heb ik uiteraard meteen besteld en intussen al in huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten