maandag 12 september 2011

Klein mysterie 278 – Quiz

Eerst even wat vlekjes wegwerken die de afgelopen weken zijn blijven liggen.

Twee weken geleden schreef ik, voorbeschouwend op VVV-PSV: ‘Lijkt me niets om je over te verkneukelen, ik kan nu al uittekenen hoe het zal gaan: een machteloos VVV en een zoals altijd abominabel PSV dat in de tweede helft via een paar laffe countertjes de punten veiligstelt.’
Genadeloos door de mand gevallen! Maar wat doet het ertoe? Ik ben live getuige geweest van een wedstrijd die je slechts eens in de paar jaar ziet en niet meer dan achtduizend mensen op deze aardkloot kunnen mij dat nazeggen.
Dan de glasvezel. De hele week in blijde verwachting geweest van de geschenken die geheid zouden binnenstromen om me alsnog over te halen tot inschrijving voor glasvezel. Wat denkt u? Niks, niemand gezien. Tsja, als je er niet eens een paar simpele cadeaus voor over hebt om klanten aan je te binden, dan houdt het natuurlijk op. Aan mijn lijf dus geen glasvezel.
Maar had ik twee weken geleden ook geen voorspelling over glasvezel gedaan? Eens even in de archieven duiken. Ja, hebbes: ‘Ik voorspel: mocht de dertig procent op 11 september niet zijn gehaald, dan wordt de inschrijvingstermijn gewoon met een maand of twee verlengd en wordt de reclamecampagne nog verder verhevigd.’ Toen ik na een lange dag werken Horst aan het begin van deze avond weer binnenreed, dacht ik heel even dat de dertig procent bereikt en de aanleg al begonnen was.
Bij thuiskomst hielp InHorst me meteen uit de droom: ‘Glasvezelcampagne faalt: inschrijfperiode verlengd’! Mijn triomfgevoelens in dezen worden behoorlijk getemperd door het trieste besef dat ons weer een wekenlange reclameterreur te wachten staat. Waarom hebt u ook niet naar mij geluisterd? Had u toch gewoon ingeschreven, dan waren we nu overal vanaf geweest.

And now for something completely different. Hoogste tijd om er weer eens een quizje in te gooien. Waar het om gaat, is of u een typisch Horster geluid thuis kunt brengen. Bij gebrek aan een digitaal geluidsopnameapparaat heb ik wel een niet meteen voor de hand liggende weg moeten bewandelen om het geluidsfragment tot u te brengen: ik heb het geluid opgenomen met de filmfunctie op m’n fototoestel en het filmpje (dat dus eigenlijk een geluidsfragment is) vervolgens op YouTube gezet. Dus laat u niet afleiden door het beeld, maar concentreer u op het geluid:

Mail (HorstsweetHorst@gmail.com) me uiterlijk komende zaterdag wat voor geluid u denkt te horen of plaats uw antwoord uiterlijk zaterdag als reactie op dit bericht. Volgende week hier de oplossing. Onder de juiste inzenders verloot ik een Horster lekkernij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten