maandag 3 oktober 2011

Top 5 – Prijsnominaties gemeente Horst aan de Maas

Weer kommer en kwel gisteren in De Koel. Waar moet het heen als zelfs voetbalgod Michael Uchebo niet voor een wending kan zorgen?
Mijn misère zette zich vanochtend voort met een ternauwernood afgewende voordringpoging bij de NS-kaartjesautomaat, een vertraagde trein (dit ondanks het feit dat het woord ‘vertraging’ uit het NS-vocabulaire is gebannen), een overvolle trein en een gestresste Maastrichtse buschauffeur die me bijna van de sokken reed (dit ondanks het feit dat de stad verlost is van Gerd Leers en MVV weer tekenen van leven vertoont).
Door al dit onheil zou je nog bijna vergeten dat er weer eens iets te vieren valt in onze prachtgemeente. Horst aan de Maas wordt deze week namelijk samen met Geldermalsen, Maasdriel en Tiel benoemd tot Borstvoedingsvriendelijke Gemeente van Nederland. Steken we Wester-Koggenland, Achtkarspelen en Tytstjerksteradiel toch maar mooi de loef mee af. En dan te bedenken dat we het afgelopen jaar ook al werden uitgeroepen tot Wandelgemeente van Nederland
en op een na MKB-vriendelijkste Gemeente van Limburg. En laten we vooral ook niet vergeten dat we slechts op het nippertje werden voorbijgestreefd door Grootegast in de race om de titel Kampeerautovriendelijkste Gemeente van Nederland. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Horst aan de Maas paradijs op aarde! Horst-sweet-Horst!
Nog mooier: als de voortekenen niet bedriegen, staat ons de komende maanden nog een hele reeks aan feestjes te wachten. Uit doorgaans betrouwbare bron heeft Horst-sweet-Horst namelijk vernomen dat de gemeente genomineerd is voor nog eens zeventien prijzen. Mijn top 5 van prijsnominaties voor de gemeente Horst aan de Maas:

5. Plakbandvrije Gemeente van Nederland. Door een actief anti-plakband-in-de-openbare-ruimtebeleid tref je in de gemeente Horst aan de Maas slechts heel sporadisch plakbandresten aan.

4. Konijnenkeutelvriendelijke Gemeente van Limburg. De BLK (Belangenvereniging van Limburgse Konijnen) prijst Horst aan de Maas als gemeente waar de konijnenkeutels wel willen gedijen.

3. Gemeente met de Beste Geoutilleerde Spelersbus op Tweede Klas Amateurniveau. Het Koninklijk Nederlands Verbond van Voetbalspelersbusexploitanten is vooral ingenomen met het aanbrengen van koersborden op de nieuwe spelersbus van Wittenhorst.

2. Mooiste Zuidzuidwestenwind van de Noordzeelanden. De European Association of Beautiful Weather Conditions Lovers komt na jaren van vergelijkend onderzoek tot de conclusie dat Horst aan de Maas behoort tot de vijf West-Europese gemeenten met de mooiste zuidzuidwestenwind.

1. Dompelpompvriendelijke Gemeente van het Zuiden. De Stichting tot Bevordering van de Dompelpomp constateert tot haar genoegen dat het dompelpompenklimaat in Horst aan de Maas met het jaar beter wordt.

1 opmerking:

 1. Don't touch Uchebo.
  Don't be cynical!
  You, dearest writer, you know that VI lost allready some correspondents.
  So don't touch Uchebo!
  Use his name with respect.

  BeantwoordenVerwijderen