maandag 19 maart 2012

Actualisatie – Reclameborden (2)

Voor de weinigen die het nog mocht interesseren hierbij de laatste verwikkelingen in het reclamebordentreurspel langs de A73.
Dinsdag bevestigde burgemeester Van Rooij tijdens de gemeenteraadsvergadering (klik door naar 53.30 minuten) dat de reclameborden langs de A73 sinds december 2010 inderdaad worden verwijderd met het oog op de Floriade. En wat als er nieuwe borden verrijzen? ‘Zo gauw als we vernemen dat er langs de snelweg nieuwe borden komen te staan, ondernemen we daarop direct actie, afgelopen week bijvoorbeeld nog.’
Benieuwd naar de inhoud en het succes van die actie toog ik daarop dit weekend naar de Witveldweg, waar parallel aan de A73 onlangs reclame voor kloosterhotel Sint-Joseph in Tienray was aangebracht. En warempel: de reclame ter plekke is verwijderd.
Cynici die beweren dat woorden als ‘direct’ en ‘actie’ onverenigbaar zijn met het begrip ‘gemeentelijk handelen’ mooi op hun nummer gezet!

‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer’, zei u? Gelukkig krijgen de gemeentelijke handhavers (om dat vreselijke woord maar eens te gebruiken) meteen de gelegenheid voornoemde cynici definitief alle wind uit de zeilen te halen. Want de reclame voor het Tienrayse kloosterhotel mag dan van haar oorspronkelijke plek zijn weggehaald, ze is nu aangebracht op een leegstaand bedrijfsgebouw, een meter of vijftig verder van de A73 verwijderd:Overigens dwong Michael van Rengs (SP) wat betreft de reclameborden ook nog een prachtige toezegging af. De burgemeester beloofde namelijk dat het college binnenkort op de proppen komt met de ‘hele handhavingsstrategie ten aanzien van het buitengebied maar ook in de centra’. Wat worden we toch weer verwend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten