maandag 28 mei 2012

Intermezzo – Eduard (7)

Zaterdag 26 mei, 19.09 uur, komt er een e-mail met foto binnen: ‘Vanmiddag kwam ik door Griendtsveen en wat zag ik? Eduard met een lange jas en rode sjaal. De foto is niet al te best. Met de telefoon genomen, wat normaliter redelijk goede foto’s oplevert, maar wellicht had ik het autoraam even open moeten doen … ;)
Was met mijn moeder onderweg, aan het genieten van de mooie natuur, dus het moest even tussendoor. Misschien kun je er iets mee, zie maar.’


‘Misschien kun je er iets mee.’ Natuurlijk kan ik er iets mee! Interactie tussen de blogger en z’n publiek, wat wil je nog meer? Geweldig! Alleen die foto … Het autoraampje open doen was inderdaad misschien verstandiger geweest. Duidelijk is dat Eduard een lange zwarte jas aan heeft en een rode sjaal om z’n hals heeft geknoopt. Op z’n hoofd iets dat verdacht veel op een helm lijkt. En prijkt bovenop die helm geen mijnwerkerslamp? Is 26 mei wellicht de naamdag van de Heilige Barbara, behalve beschermheilige van de mijnwerkers ook patrones van Griendtsveen? Snel de heiligenkalender geraadpleegd. Barbara van Nicomedië. Feestdag 4 december. Niet dus. En hoe ik ook m’n best doe, het lukt me niet deze uitdossing op de een of andere manier met Pinksteren in verband te brengen. Nog maar eens een nachtje over slapen.

Zondag. Prachtig weer. Voor m’n pc verder gaan zoeken naar de mogelijke betekenis van de vermomming van Eduard? Of een gokje wagen en naar Griendtsveen rijden in de hoop dat Eduard niet van tooi is veranderd, ik ’m van dichterbij kan vastleggen op de gevoelige plaat en mogelijk ter plekke een verklaring voor z’n dracht kan vinden? Ik besluit tot het laatste. Al ruimschoots voor ik Griendtsveen bereik, heb ik de verklaring gevonden. Iets voorbij de kerk van Meterik ontwaar ik aan de rechterkant van de weg dit bordje:
Eduard moet dus de gedaante van nostalgische motorrijder hebben aangenomen! Tien minuten later volgt de bevestiging van dit vermoeden:
Wat ik even voor een mijnwerkerslamp aanzag, blijkt bij nader inzien weerkaatsing van de zon te zijn geweest.
Oranjesupporter, schaatser, koningshuisvereerder, 1-meivierder, Hells Angel: Eduard heeft een aanzienlijk spannender leven dan ik ooit had kunnen vermoeden.
Jammer dat de heren voetballers van Griendtsveen Pinkpop belangrijker vinden dan promoveren naar de vijfde klasse. Eduard met blauwwitte sjaal had me ook wel wat geleken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten