maandag 20 april 2015

Intermezzo – Man met trilby hoed

Uiterste waakzaamheid geboden: er waart een tweede man met trilby hoed rond in Horst!
Even uw geheugen opfrissen: tot 2011 zag ik in de man met trilby hoed altijd een eerbare man. Zo’n ideale opa die hand in hand met z’n kleindochter een boswandeling maakt, haar onderwijl spannende verhalen met een gelukkige afloop vertellend en terloops ook nog even waarschuwend nooit, maar dan ook nooit, snoepjes aan te nemen van vreemde mannen.
Mijn ogen werden pas geopend toen ik in het voorjaar van 2011 een boekje aanschafte van gerenommeerd grafisch ontwerper Paul Mijksenaar (klik hier). Hij omschreef de man met trilby hoed daarin als ‘a dubious male figure dragging a child somewhere, we would now tend to presume, to act upon dishonourable intentions’. Ai, ai, ai, niks ideale opa, een engerd met dishonourable intentions! Een kinderlokker! 
Hoewel de man met trilby hoed in Nederland al 21 jaar geleden officieel in de ban is gedaan, heeft hij tot op heden in Horst weten te overleven in een klein gebied tussen Wittebrugweg en Burgemeester Geurtsstraat. Mensen worden in die omgeving gelukkig slechts hoogstzelden gesignaleerd, zodat hij z’n lusten noodgedwongen moet botvieren op de aldaar aanwezige flora en fauna. Mogen we dus stellen dat van deze eerste man met trilby hoed de facto maar een beperkte dreiging uitgaat, met de nieuwe man met trilby hoed is dat wel anders: déze gluiperd heeft domicilie gekozen aan de Julianastraat, op nog geen vijftig meter afstand van de ingang van basisschool De Twister. Dat verzin je toch niet! Hij heeft z’n weerloze slachtoffertjes voor het uitzoeken! 
Geluk bij een ongeluk is dat de gladakker zichzelf heeft vastgeketend aan een hek en dat z’n witte busje vooralsnog niet is gesignaleerd.
Maar wat niet is, kan nog komen! Ouders wees gewaarschuwd en prent uw kroost in dat het nooit of te nimmer meegaat met de man met trilby hoed!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten