vrijdag 1 september 2017

Intermezzo – Megastal Kleefsedijk (2)

‘Ik ben erg geschrokken van de toonzetting van een aantal insprekers. Ik vind het nogal iets wat er gezegd is.’ Aldus CDA-gemeenteraadslid en commissielid Henk Weijs, afgelopen woensdagavond tijdens de vergadering van de gemeentelijke Commissie Ruimte. Hoe die toonzetting van een aantal insprekers dan was? Wat er dan gezegd was? Dat kan ik godverdegodver niet horen!
Met op de agenda onder meer het besluit van het gemeentebestuur om medewerking te verlenen aan de bouw van een megastal aan de Kleefsedijk in Sevenum, beloofde de vergadering van de Commissie Ruimte al op voorhand het nodige spektakel te bieden. Dus installeerde ik me woensdagavond vol hoop en verwachting voor mijn pc. Maar alsof de duivel ermee speelde: de geluidsopnameapparatuur in de raadszaal weigerde dienst. Sabotage? Boze opzet? Ongelukje? Wie het weet mag het zeggen. Ik was in elk geval behoorlijk not amused. Pas na ruim een uur had mijn luidkeels gevloek effect en klonk er geluid op uit mijn pc. Nog net op tijd dus om Henk Weijs te horen zeggen dat hij erg geschrokken was van de toonzetting van een aantal insprekers. Nog net op tijd ook om dezelfde Henk te horen jeremiëren over de ‘meest vreselijke dingen’ die de afgelopen weken waren geroepen over de intensieve veehouderij. Nog net op tijd ook om het hoongelach te horen dat dezelfde Henk daarna ten deel viel van de klaarblijkelijk overvolle publieke tribune. 
Hoe groot mijn vreugde toen ik gisteravond nog eens op de gemeentelijke website keek en zag dat nu wel de geluidsopname van de hele vergadering beschikbaar was. Hoe hartgrondig mijn gevloek toen ik zojuist die opname van de hele vergadering wilde gaan beluisteren en bleek dat de opname opnieuw pas na ruim een uur begint. Sabotage? Boze opzet? Ongelukje? Wie het weet mag het zeggen. 
Intussen zit ik met de gebakken peren. Maar ik weet een mooie oplossing: als nu eens alle insprekers van woensdagavond (ik weet niet hoeveel het er waren en ook niet wie) mij de door hen uitgesproken tekst mailen (horstsweethorst@gmail.com), dan kan ik daarna zelf een oordeel vormen over de toonzetting en inhoud van hun bijdrage. En ik zou me zomaar kunnen voorstellen dat mijn oordeel behoorlijk afwijkt van dat van Henk Weijs. Sowieso lijkt die toonzetting me minder iets om van te schrikken dan van al die duizenden en duizenden varkens die zitten opgesloten in megastallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten