vrijdag 23 februari 2018

Intermezzo – Kasteelboerderij (12)

Waar je de laatste tijd ook weinig meer over hoort, is de Kasteelboerderij. U weet wel, die boerderij die in 1744 werd gebouwd in de Kasteelse Bossen in Horst. Die boerderij, een Rijksmonument, die de gemeente Horst aan de Maas bijna drie jaar geleden voor een appel en een ei van de hand deed aan een lokale horecaondernemer. Die boerderij waarin de lokale horecaondernemer een pannenkoekenrestaurant zou vestigen dat plaats moet bieden aan driehonderd gasten. Die boerderij die de lokale horecaondernemer liefst binnen anderhalf jaar maar uiterlijk binnen drie jaar in originele staat zou herstellen.


Over díe boerderij hoor je de laatste tijd dus weinig meer. Wat niet wil zeggen dat er niets is gebeurd. Loop of fiets erlangs en je ziet bijvoorbeeld dat het terrein achter de boerderij is geëgaliseerd. Wordt dit de parkeerplaats voor die driehonderd pannenkoekeneters? Of is het idee van een pannenkoekenrestaurant inmiddels overboord gekieperd, zoals de geruchten willen? Hoe zit het met de tonnen kostende verbouwing? De termijn van anderhalf jaar is niet gehaald, gaat het binnen die drie jaar nog wel lukken?  


Ach, ik wéét dat het me in feite allemaal geen donder aangaat. En ik wéét dat ik een jaar geleden en twee jaar geleden bijna letterlijk hetzelfde heb geschreven. Maar ik ben de schok van het verkwanselen van het algemeen belang ten gunste van het particulier belang nog steeds niet te boven. Dus neem me niet kwalijk.

N.B. Dit stukje verscheen eerder deze week in Via Horst aan de Maas (klik hier).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten