maandag 19 maart 2018

Helden in ons buitengebied (3) – Als iemand al die jaren

Jan Duijf (Kloosterstraat Horst) wil in een drietal artikelen op Horst-sweet-Horst laten zien hoe flinke delen van onze gemeentelijke bevolking in toenemende mate de dupe worden van het politiek-economische beleid in ons buitengebied. Hoe die burgers terechtkomen in een harde en afmattende strijd met het almachtige blok van overheid, politiek en ondernemer. Hoe dat gevecht een zware wissel trekt op hun persoonlijke levens. Welke moed, inzet en volharding nodig is om voor de goede zaak te blijven vechten. In het uiteindelijke belang van een mooi landschap en goede gezondheid voor ons allemaal. Vandaag het derde en laatste artikel (klik hier en hier voor de twee eerdere), over Thea Lemmen uit Sevenum, lid van de Werkgroep Kleefsedijk:

Als iemand al die jaren

Als iemand er daags na een gemeenteraadsvergadering helemaal doorheen zit en toch het gevoel voor humor niet kwijt is.

Als iemand 12 jaar in schrijnende en machteloze onzekerheid verkeert als gevolg van de mogelijke komst van een enorm varkensbedrijf.

Als iemand trots is op ’t Zearumse Kleaf en zijn solidaire bewoners.

Als iemand de moed en het lef heeft om het zonder aarzelen tegen de ondernemer op te nemen, ook als die het kanon Ger Driessen in stelling brengt.


Als iemand zich druk maakt over diverse mensen in de buurt die hun huis niet meer fatsoenlijk kunnen verkopen, terwijl dat hun pensioenverzekering was.

Als iemand al die jaren een belangenvertegenwoordiger, kennisdrager en spreekbuis van een hele buurt in verzet is.

Als iemand dat allemaal al die jaren onbezoldigd doet en dat zelfs deed toen ze ernstig ziek was.

Als iemand door haar optreden de gezondheids-, landschaps- en natuurbelangen in onze gemeente behartigt door het onderwerp megastallen en mestvergisters op de politieke agenda te zetten.

Als iemand tabak van de hele situatie heeft en wil dat het ophoudt.

Jan Duijf Kloosterstraat

1 opmerking: