woensdag 28 maart 2018

Helden in ons buitengebied (4) – Nawoord

Jan Duijf (Kloosterstraat Horst) liet in een drietal artikelen op Horst-sweet-Horst (klik hier, hier en hier) zien hoe flinke delen van onze gemeentelijke bevolking in toenemende mate de dupe worden van het politiek-economische beleid in ons buitengebied. Hoe die burgers terechtkomen in een harde en afmattende strijd met het almachtige blok van overheid, politiek en ondernemer. Hoe dat gevecht een zware wissel trekt op hun persoonlijke levens. Welke moed, inzet en volharding nodig zijn om voor de goede zaak te blijven vechten. In het uiteindelijke belang van een mooi landschap en goede gezondheid voor ons allemaal. Vandaag het nawoord van Jan Duijf bij deze korte serie.


Nawoord

Milieuprijs

Wat mij betreft zouden Peter Strijbosch, André Vollenberg en Thea Lemmen stuk voor stuk in aanmerking komen voor een gemeentelijke milieuprijs. Toch lijkt de kans op dit moment groter dat het volgende Mariabeeld in Sevenum de uiterlijke kenmerken van Thea Lemmen vertoont, dan dat ze een milieuprijs in ontvangst kan nemen. Waarom dat gebrek aan maatschappelijke waardering?


WAAROM KENT HORST AAN DE MAAS GEEN MILIEUPRIJS?

Omdat we toch al een onderscheiding voor innovatieve ondernemers hebben?

Omdat we geen kritische pers in onze gemeente en regio bezitten, zodat inzet en moed voor het milieu onvoldoende worden gezien?

Omdat het in Horst aan de Maas een probleem is om in de openbaarheid te treden met zaken die niet goed gaan en men de bevolking niet lastig wil vallen met controversiële zaken?

Omdat men niet de aandacht wil vestigen op ontwikkelingen in het buitengebied, waarvan ondertussen honderden mensen de dupe zijn geworden, en de ‘heile Welt’ in stand moet worden gehouden?

Omdat werk- en actiegroepen op milieugebied vooral als lastig worden gezien, hun positieve inzet en bedoelingen niet worden onderkend en de positieve effecten van hun optreden voor de hele bevolking niet naar waarde worden geschat?

Omdat Wim Moorman logischerwijze toch ook geen cultuurprijs krijgt?

HORST AAN DE MAAS VERDIENT EEN MILIEUPRIJS!


Jan Duijf Kloosterstraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten